Atentie la actualizarea antipiraterie KB971033 pentru Windows 7

Daca utilizati o copie de Windows 7 piratata sau o versiune cu un serial number care nu este original, recomandarea mea este ca in perioada urmatoare sa fiti foarte atenti la actualizarile efectuate prin intermediul Windows Update. Asta deoarece, Microsoft pregateste lansarea unui update pentru Windows 7 ce va "inchide" niste gauri de securitate, utilizate pana acum pentru a pacali “masurile” antipiraterie ale Windows 7.

Windows7_piratat

Update-ul cu numarul KB971033 denumit si Windows Activation Technology (WAT) va detecta peste 70 de metode de crack-uire pentru Windows 7 fie ele cunoscute sau doar  posibile . In cazul in care va depista ca versiunea dvs. de Windows 7 este crack-uita, aceasta ca fi automat retrogradata la statusul de copie ne-originala, masura ce va avea urmatoarele efecte:

The background wallpaper will change to black. You can set it back to whatever you want, but once an hour or so it will reset again to black.

Various “nag” notifications will appear at intervals to “remind” you that your system has been tagged as a likely pirate and offering you the opportunity to “come clean” — becoming authorized and legitimate by buying a new Windows 7 license. Some of these nags will be windows that appear at boot or login time, others will appear frequently (perhaps every 20 minutes or so) as main screen windows and taskbar popup notices.

Si asta nu e tot. Odata la 90 de zile, Windows Activation Technology (WAT) va contacta serverele Microsoft pentru a reverifica daca  nu cumva ati reusit sa crackuiti din nou copia dvs. de Windows 7. Se pare ca WAT va reusi sa faca ecest lucru chiar daca il veti incerca sa-l blocati utilizat firewalul din Windows.

Din fericire, actualizarea nu va fi introdusa pe lista Windows Updates decat pe data de 23 ferbruarie. Chiar si atunci se pare ca  veti fi intrebat daca doriti sau nu sa o instalati. Asa ca, utilizatorii Windows 7 sunt sfatuiti sa modifice optiunea de primire a actualizarilor in asa fel incat sa fie consultati inainte de descarcarea si instalarea unui update si sa fie foarte atenti la descrierea fiecarei actualizari pe care o instaleaza.

[via CNet]

mai departe..