Stergeti automat mesajele nedorite din Gmail

In fiecare zi primesc in contul meu de email Gmail zeci de mesaje, multe dintre ele reprezentand siri si tot felul de oferte de pe zecile de siteuri pe care mi-am trecut adresa de mail. In cazul in care am timp sau imi aduc aminte, le mai marchez ca si “Spam” sau le sterg, insa de obicei trec peste ele si nu le bag in seama.

Din pacate, aceste mesaje nedorite continua sa vina si sa se adune in Inbox asa ca zilele trecute, dupa ce m-am impiedicat de ele in timp ce cautam un mesaj mai vechi, m-am hotarat sa gasesc o cale nu numai de a le bloca dar si de a le sterge automat.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a scapa de aceste mesaje nedorite:

1. Deschideti unul dintre mesajele respective.

2. Dati click pe sageata de langa butonul Raspundeti si selectati optiunea “Filtrare mesaje de acest fel”

3. In cazul in care doriti, puteti introduce pe langa adresa de email a expeditorului, date suplimentare care sa va ajute sa identificati mai bine acel tip de mesaj.

4. Dati click pe Cautare de test pentru a va asigura ca Gmail depisteaza numai mesajele pe care doriti sa le eliminati.

5. Click pe butonul “pasul urmator”

6. Bifati casutele “marcati ca citit” si “Stergeti-l

7. In cazul in care doriti sa fie sterse si mesajele anterioare bifati si casuta “aplicati de asemenea …..” de  langa butonul Creati filtru

8. Click pe butonul “Creati Filtru

filtru_gmail In acest fel ati creat un filtru, iar mesajele de acel tip vor fi sterse automat chiar in momentul in care sunt primite. In cazul in care doriti sa eliminati va razganditi, puteti elimina filtrul respectiv din sectiunea Setari a Gmail.

mai departe..