Smart Installer Pack … programe utile dupa instalarea Windows-ului

Sa presupunem ca tocmai ati instalat un Windows nou. Rasuflati usurati… ce-a fost mai greu a trecut. De acum inainte Windows-ul se incarca in cateva secunde, ferestrele din explorer se deschid instantaneu, aplicatiile si programele la fel.

Problema e ca nu aveti nici un fel de programe instalate, in afara de cele implicite din Windows. Asa ca v-ati inselat… partea mai grea vine abia acum. Asta pentru ca, vrei nu vrei, trebuie sa instalazi cateva aplicatii fara de care pur si simplu nu se poate : Yahoo Messenger, un cititor de pdf-uri, un program de dezarhivare, codecuri video, etc.

Asa ca, incepe chinul. Intri pe net si incepi sa cauti si sa descarci : pagina Yahoo Messenger, pagina Adobe Reader, pagina Winamp si tot asa pana cand realizezi ca a trecut aproape tot atat timp cat a durat sa instalezi Windows-ul. Aiurea, nu?

Bineinteles, daca esti baiat ordonat poti sa ai un folder in care ai salvate majoritatea programelor despre care stii ca ai neaparata nevoie dupa ce instalezi Windows-ul, insa si aici apare o problema.  Nu poti sa actualizezi tot timpul aplicatiile din folder pentru a fi sigur ca ai la indemana ultimele versiuni ale programelor.

smart_instaler_pack2

Asa ca solutia salvatoare vine de la Smart Installer Pack, o compilatie de peste 20 de aplicatii gratuite ce acopera majoritatea ariilor de interes: codecuri video, Yahoo messenger,Winamp, programe de torrente, Open Office, antivirus gratuit, player video, etc.

Pachetul are undeva peste 200 mega si poate fi descarcat prin intermediul unui client de torrente. Recomandarea mea si a celor de pe siteul Smart Installer Pack este sa utilizati uTorrent pentru a descarca compilatia. Dupa descarcare, nu ramane decat sa rulati aplicatia si sa alegeti din cele patru meniuri programele pe care doriti sa le instalati.

Mie mi se pare o solutie simpla si eficienta. Ramane de vazut cat de des vor reusi cei de la SIP sa actualizeze pachetul cu ultimele versiuni ale programelor. Daca o vor face bilunar sau macar lunar, voi fi cu siguranta un vizitator fidel al siteului lor.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..