Gmail introduce optiunea de anulare a trimiterii unui email

Vi s-a intamplat vreodata sa trimiteti un email si in momentul urmator apasarii butonului Send sa va dati seama ca, din greseala, ati trimis mail-ul unei alte persoane? Mie mi s-a intamplat de cateva ori. La fel, au fost situatii cand, in ultimul moment, am observat ca din viteza sau neatentie, am scapat  o greseala de ortografie ori o alta eroare pe care destinatarul cu siguranta nu o va aprecia.

Ei bine, cei de la Gmail Labs au luat in calcul posibilitatea aparitiei unor situatii de acest gen si au introdus o facilitate noua ce ne ofera optiunea de a opri trimiterea unui email scutindu-ne astfel de situatia jenanta in care sa fim nevoiti sa revenim cu un alt mesaj in care sa ne cerem scuze pentru eroarea facuta.

Pentru a utiliza aceasta facilitate din pagina principala Gmail intrati la Settings si apoi accesati tabul Labs.Veti gasi o lista de facilitati Google Labs printre care, undeva spre sfarsitul paginii, si optiunea de activare Undo Send. undo_send_email_google Labs

Dupa activare, de fiecare data cand veti trimite un email, in partea de sus a paginii, sub casuta de cautare Google, va fi afisat un mesaj asemanator cu cel din imaginea de mai sus, care permite oprirea trimiterii email-ului. Insa trebuie sa fiti destul de rapizi pentru ca, in mod implicit, mesajul va disparea in 5 secunde. Daca doriti ca mesajul sa fie afisat timp de 10 secunde, intrati din nou la Settings si printre primele optiuni veti gasi si optiunea de setare a timpului de afisare a mesajului Undo Send.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..