Pirateria software ne-a făcut ce suntem azi; Vă mulţumim D-le Gates!

Un articol de pe  Torrent Freak dezvaluie faptul ca The Pirate Bay, unul dintre cele mai populare site-uri de torrente, a facut publica o harta ce contine date referitoare la tara de origine a tuturor utilizatorilor sai, bazata pe locatia de unde a fost initializata conexiunea la tracker. Cu alte cuvinte, harta afiseaza in procente numarul de utilizatori dintr-o tara care, la momentul efectuarii masuratorii, utilizau in client Bittorent pentru a incarca sau descarca fisiere.

torrent

Cifrele mi se par interesante. Cu 27% din totalul conexiunilor China conduce detasat, ceea ce era si de asteptat daca ne gandim la populatia Chinei si la numarul de utilizatori de internet. Cifra este totusi surprinzatoare in conditiile in care autoritatile chineze au blocat accesul la The Pirate Bay.

In ceea ce priveste Romania, cu 0.507 % din totalul conexiunilor ne situam in la nivelul unor tari ca Germania, Cehia sau Grecia insa, daca ar fi sa raportam numarul de conexiuni la numarul de utilizatori de internet din fiecare tara, Romania s-ar situa cu siguranta pe o pozitie fruntasa.

Asadar, se pare ca romanii au luat nota de discursul presedintelui Basescu de la intalnirea cu Bill Gates :

       Pirateria software ne-a făcut ce suntem azi; Vă mulţumim D-le Gates!

si fac tot posibilul sa confirme spusele acestuiaTongue out.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

5 comentarii :

Anonim spunea...

cea mai noua si mai profitabila afacere a anului 2009, pentru mai multe detalii intra pe ***.magneticmarketing.ro/?r=c00f96ac0b32687b69e415854 405cd11

Anonim spunea...

pai da romanii deja stau numai pe trackere romanesti ... personal nu am fost niciodata fan The Pirate Bay...

Anonim spunea...

Bun dar eu folosesc "isohunt" cel mai des. E vreo diferenta?

queensoft spunea...

Tare de tot !!!
Trackere romanesti? Din alea cu cont si ratie si... ?? No thanks !! Tot astea externe sint mai bune !

Anonim spunea...

Trackerele romanesti sunt chiar bune, nu stiu de ce esti impotriva lor - pentru queensoft. Ideea cu ratia mi se pare corecta, de multe ori raman torrenturi fara "seed"-uri si in conditiile de fata nu cred ca mai poti descarca fisierele necesare. Oricum frumos articol ;)

Trimiteți un comentariu