Sandero Stepway - SUV de la Dacia

Renault a lansat pe piata braziliana SUV-ul bazat pe platforma tehnica a familiei Logan. Bazat pe caroseria modelului Sandero, Renault Sandero Stepway este de fapt un Sandero cu o garda la sol mai inalta si ampatament alungit, ornat cu insertii caracteristice unui automobil de teren.

sandero_stepway_dacia_suv

Dacia_stepway_sandero 

Sandero Stepway, ce va fi comercializat in Brazilia incepand cu luna octombrie, este ehipat cu un motor de de 1,6 litri, 16 valve HI-Flex, care dezvolta 112 cai putere si care poate fi alimentat si cu alcool. La prezentarea modelului reprezentantii Renault au anuntat ca vor lansa Sandero Stepway si in Argentina, cu un motor diesel, insa nu au comentat daca acesta dispune doar de varianta cu tractiune fata sau si 4X4, dar nici despre data lansarii lui in Europa.

Fanii noroaielor n-au de ce sa fie prea entuziasmati, caci nici vorba de orice fel de capacitati in teren accidentat, ci doar de o garda la sol marita, respectiv un kit de caroserie ce, sa recunoastem, arata foarte bine. Tehnica ramane in mare parte neschimbata, viitoarea Dacia Stepway avand tot doua roti motrice, deci numai distanta mai mare fata de sol e singurul atu pe care te poti baza cand parasesti carosabilul de calitate.

Look-ul, in schimb, este de-a dreptul macho, designerii utilizand bosaje ample, captusite cu plastic protectiv, pe langa barele de protectie redesenate (cea din fata imita un bull-bar) sau scuturi protective suplimentare.

Via I auto.ro

mai departe..