Capture.net - o mini-aplicatie multifunctionala pentru utilizatorii Windows

capture.net

Daca as spune ca am ramas surprins dupa ce am testat Capture.net as minti. Adevarul ca programul m-a impresionat. De ce? Pentru ca era greu de crezut ca o aplicatie de numai 664 KB integreaza atat de multe facilitati utile oricarui utilizator de Windows.

Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus ecranul principal al aplicatiei afiseaza un ceas, un calendar si un instrument de masura a distantei (o linie). In mod implicit distantele sunt masurate in inch, insa puteti schimba unitatea de masura in centimetri, pixeli sau puncte printr-un simplu click dreapta in zona de masurare.

In ceea ce priveste calendarul, pe langa afisarea datei si lunii curente, permite si adaugarea de alarme si note: un dublu click pe data la care vreti sa vi se aminteasca un eveniment si veti fi condusi pe o fereastra noua unde vi se pun la dispozitie instrumentele necesare crearii unei alarme la o data prestabilita.

Lista de iconite minuscule din stanga ceasului cuprinde si ea cateva facilitati utile:

  • un instrument ce permite efectuarea de screenshot-uri- imaginile sunt deschise automat intr-un editor de imagini destul de complex ce ofera facilitati de modificare a imaginilor apropiate celor din programele profesionale.
  • Color Picker - util in cazul in care vreti sa aflati codul unei anumite culori de pe un site sau de pe calculator - apasati pe bacheta "magica" si selectati zona in care se afla culoarea pe care vreti sa o identificati.
  • Privacy eraser - permite stergerea fisierelor temporare, paginilor web vizitate, celor mai recente documente si filme deschise, etc
  • Font Manager - testati si vizualizati fonturile instalate in computerul dvs.
  • Converter - permite convertirea imaginilor si a textelor

O alta facilitate foarte utila pe care o puteti accesa din meniul contextual click dreapta este si Tweaker. In prima faza instrumentul afiseaza informatii detaliate despre computerul dvs (procesor, placa de baza, retea, placa video si audio, etc). Daca mergeti insa  in tabul Misc veti gasi cateva optiuni extrem de interesante :

  • Windows Startup - permite vizualizarea programelor ce sunt lansate odata cu pornirea calculatorului( si care de obicei incetinesc foarte mult acest proces). In cazul in care va hotarati ca un anumit program nu este atat de necesar incat sa fie lansat automat apasati click dreapta si selectati Disable.
  • Contextual Menu - permite stergerea intrarilor din meniul contextual click dreapta in Internet Explorer
  • IE Toolbar - puteti dezactiva barele de unelte pe care unele aplicatii le instaleaza automat in Internet Explorer.
  • Uninstall Programs - echivalentul Add/Remove Programs din Windows - permite dezinstalarea programelor si aplicatiilor.

Foarte utile sunt si multiplele optiuni de personalizare. Puteti selecta gradul de transparenta, culoarea, modul de afisare (deasupra ferestrelor, click through, etc). De asemenea, daca doriti sa tineti Capture.net deschis si totusi sa nu va ocupe prea mult spatiu pe ecran, un simplu click pe minibara de deasupra listei de optiuni "pliaza" fereastra programului si o duce undeva in dreapta ecranului.

Pe langa varianta gratuita (ce include toate facilitatile despre care v-am vorbit), Capture.net are si o versiune platita ce integreaza mult mai multe facilitati pe care puteti sa o incercati gratuit timp de 50 zile. Timp destul pentru a va hotari daca sunteti dispusi sa o cumparati! A, si inca ceva. Capture.net functioneaza doar impreuna cu Microsoft .NET Framework 2.0 asa ca daca nu il aveti instalat deja, va recomand sa o faceti acum.

Download Capture .NET 2.0 Professional I Download Capture .NET Free

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Gmail Temporary Error (502)

A mai patit cineva asa ceva? Curios, celelalte conturi Google functioneaza : Adsense, Blogger, Picasa, etc ceea ce ma face sa cred ca e doar o eroare Gmail si nu e vorba de alceva mai grav. Sper!

 gmail_ error

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..