Formular de comentarii nou in Blogger

Unul dintre motivele pentru care foarte multi dintre cei care doreau sa inceapa un blog alegeau Wordpress in loc de Blogger il constituia si modul greoi de postare a comentariilor in Blogger. Spre deosebire de Wordpress unde formularul de comentarii apare imediat direct sub articol, vizitatorul care dorea sa lase un comentariu in Blogger trebuia sa dea click pe un link si apoi era trimis pe o fereastra in care erau afisate doar comentariile anterioare, nu si textul articolului.

Formular_comentarii_blogger

Ei bine, venind in intampinarea solicitarilor detinatorilor de bloguri, Blogger a implementat cu cateva zile in urma o noua metoda de postare a comentariilor, in care formularul de comentarii Blogger este asezat acum sub textul articolului, facand astfel mult mai usoara introducerea comentariilor. 

Dupa cum puteti vedea si la sfarsitul acestui articol, in noul formular vizitatorii ce detin bloguri gazduite de platformele LiveJounal, Wordpress sau TypePad se pot autentifica acum mult mai usor prin simpla introducere a numelui blogului. Au ramas in continuare valabile ca optiuni de autentificare OpenID, Anonim, nume/adresa URL si bineinteles contul Blogger.

Pentru a activa noul formular de comentarii trebuie sa va conectati la Blogger-in-Draft (zona de optiuni experimentale Blogger) si sa mergeti la Setari > Comentarii. Veti obeserva ca in sectiunea "Plasarea formularului pentru comentarii" a aparut o noua optiune: Încorporat sub postare. Bifati optiunea si salvati sablonul.

comentarii_blogger

Intorceti-va la pagina blogului si verificati daca modificarile au fost efectuate si formularul de comentarii a aparut la sfarsitul articolelor. In mod normal, daca nu ati folosit anterior unul dintre trucurile de modificare a temelor Blogger despre care am mai vorbit, formularul de comentarii ar trebui sa fie afisat imediat dupa textul articolelor.

Daca intampinati dificultati, nu ezitati sa ma contactati prin intermediul comentariilor. Acum e mult mai simplu, nu-i asa?

Via: Blogger in Draft Blog

mai departe..