Jocuri si videoclipuri interactive pe YouTube

youtube-logo Daca obisnuiti sa incarcati videoclipuri pe Youtube sau pur si simplu sunteti in cautarea unei noi metode de a va distra, atunci cu siguranta va va interesa aceasta stire : YouTube permite introducerea de comentarii (adnotari) pe parcursul videoclipurilor.

Potrivit stirii oficiale YouTube: " YouTube Video Annotations reprezinta un o noua metoda de a adauga comentarii interactive unui videoclip. Poate fi folosita pentru a introduce informatiii suplimentare despre un videoclip, pentru a crea povesti cu posibilitati multiple (utilizatorii pot alege singuri urmatorul episod), sau pentru a cauta videoclipuri din interiorul unui alt filmulet."

Intrucat deocamdata optiunea este inca in faza "beta", filmele ce contin astfel de "adnotari" nu pot fi introduse in bloguri prin intermediul functiei "embed", comentariile fiind vizibile numai daca urmariti videoclipurile pe siteul YouTube.

Unul dintre cele mai interesante exemple a acestei noi functii il reprezinta urmatorul videoclip:

2008-06-26_005302

In functie de paharul pe care il veti alege veti fi trimisi catre un videoclip diferit. Daca veti alege paharul corect vi se va oferi posibilitatea de a incepe un nou joc.

Pentru a utiliza noua functie trebuie doar sa mergeti la lista cu videoclipurile pe care le-ati incarcat deja pe YouTube si dati click pe "Edit Annotations":

youtube_annotations

Alte exemple :

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..