Eliminati timpul de asteptare la instalarea unei extensii in Firefox

extensie

Probabil ati observat ca de fiecare data cand instalam o extensie noua in Firefox suntem nevoiti sa asteptam 3 secunde pana cand navigatorul web ne permite sa apasam butonul "Install".

In aceste 3 secunde Firefox face o verificare rapida a extensiei respective pentru a determina daca nu cumva contine un cod daunator si stabileste daca extensia este compatibila cu versiunea de Firefox pe care o utilizati.

Exista insa situatii in care va grabiti sau sunteti siguri ca ati luat extensia de pe un site verificat ( Firefox Add-ons ) si cele trei secunde de asteptare vi se par o vesnicie, asa ca astazi voi prezenta un truc cu ajutorul caruia puteti elimina aceasta perioada de asteptare.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa scrieti (copiati) expresia de mai jos in bara de adrese Firefox.

about:config

Apasati Enter si veti fi condusi pe o pagina ce contine o lista lunga de optiuni. In partea de sus veti vedea o bara "Filtru" in care trebuie sa introduceti urmatoarea expresie:

security.dialog_enable_delay

Dati dublu click pe linia ce apare in ecranul urmator si introduceti 0 in locul valorii implicite (la mine apare 2000).

3 secunde

Acum incercati sa instalati o noua extensie si veti observa ca nu va mai trebui sa asteptati cele 3 secunde.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Dezactiveaza sunetele din Internet Explorer

mute2

Pe voi nu va enerveaza site-urile gen Prosport sau Gazeta Sporturilor cu reclamele lor flash enervante ce se intind pe tot ecranul si te pocnesc cand iti lumea mai draga cu un huruit de motor sau un sunet de doza de bere desfacuta? Pe mine ma scot din sarite!

Exista diferite metode de a scapa de reclamele integrate in site-uri si de sunetele lor enervante, unele dintre complicate altele mai simple, insa cea mai simpla solutie o constituie dezactivarea sunetelor din Internet Explorer.

Pentru a realiza acest lucru trebuie doar sa urmati pasii de mai jos:

  • deschideti Internet Explorer
  • mergeti la Tools, Internet Options
  • deschideti tabul Advanced
  • mergeti la sectiunea Multimedia
  • debifati casuta din fata optiunii Play sounds in web pages
  • dati Apply si apoi OK
suneteIE
 

Din pacate metoda nu este selectiva si are efect asupra tuturor paginilor web pe care le deschideti. Partea buna este ca, daca vreti sa ascultati o melodie sau sa vizionati un videoclip, nu trebuie decat sa parcurgeti pasii de mai sus si sa activati optiunea Play sounds in web pages.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Truc Google : filtreaza rezultatele cautarii pe Google in functie de data

De multe ori atunci cand cautam ceva pe Google™ se intampla ca, datorita unui complex de imprejurari ( Page Rank, optimizare SEO, etc), primele linkuri pe care le gasim sa fie atat de vechi incat articolele respective sa nu mai aiba nici o legatura cu informatiile pe care le cautam.

Un articol pe TechCrunch ofera o rezolvare simpla la aceasta problema si ne da posibilitatea de a vedea rezultatele unei cautari pe Google in ordinea cronologica a aparitiei articolelor, ceea ce ofera garantia ca articolele respective contin informatii actualizate.

google_truc

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa introducem expresia de mai jos la sfarsitul adresei rezultate in urma unei cautari pe Goole si sa apasam din nou "Enter"

                                         &as_qdr=d

Acest lucru modifica pagina de cautare Google si duce la aparitia unui meniu nou langa casuta de cautare prin intermediul caruia avem posibilitatea de a delimita intervalul de timp in care sa se efectueze cautarea.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..