Leapsa: numeste 3 suplimente firefox dragi/utile tie

addons

Master Agent ma provoaca la o leapsa : trebuie sa nominalizez 3 dintre cele mai utile extensii (suplimente) Firefox pe care le folosesc. Usor de zis, greu de facut pentru ca am instalate vreo 30 de extensii, fiecare cu utilitatea sa.

Dupa o scurta analiza a frecventei cu care apelez la ele si a gradului de utilitate a fiecareia am reusit sa ma opresc la urmatoarele 3 :

1. Session Manager - memoreaza ferestrele si taburile deschise in Firefox si, in cazul unei inchideri accidentale sau a unei eventuale blocari a browser-ului, permite restaurarea paginilor web pe care le aveati deschise. Un utilizator mai avansat poate salva anumite sesiuni de navigare (de ex. 5 taburi care contin blogurile dvs. favorite) si le poate deschide automat prin intermediul optiunii Tools > Session Manager.

3 

2. GUtil! - pugin Firefox realizat de un roman strange intr-un singur loc shortcut-urile catre majoritatea serviciilor oferite de Google. Cu un singur click aveti acces la aproape orice serviciu Google pe care il utilizati: Gmail, Adsense, Google Anlytics, Webmaster Tools, iGoogle, Blogger, Web History, etc. Nu mai trebuie sa intrati pe o pagna web noua sau sa scrieti adresa in bara de adrese ci doar sa selectati serviciul pe care doriti sa-l accesati si acesta se va deschide intr-un nou tab.

gutil_button_menu

3. Adsense Notifier - o extensie Firefox despre care am mai scris, permite afisarea castigurilor Adsense in bara de unelte Firefox. Pot fi afisate toate datele din fila "Rapoarte" a contului dvs. Adsense (Impresiuni pagina, Clicuri, CTR al paginii, CPM evaluativ pe pagina, Castiguri)  sau daca doriti puteti selecta pentru afisare numai acele date care va intereseaza.

4[4]

Dupa cum spuneam si mai sus, suplimentele Firefox pe care le-am prezentat reprezinta cele care mi s-au parut mie cele mai utile, insa cu siguranta exista numeroase altele care dvs. pot sa va fie mult mai folositoare. De aceea va invit ca, prin interimediul comentariilor, sa va exprimati opiniile in ceea ce priveste extensiile care vi se par dvs. cele mai utile in speranta ca fiecare dintre noi va descoperi ceva interesant.

Intorcandu-ma la leapsa, trec mai departe si o pasez lui Kosmin, lui BaghyMarius si lui Robintel poate aflam cateva extensii interesante si de la ei.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

XdN Tweaker ... trucuri pentru Vista si XP

logo

XdN Tweaker este o aplicatie gratuita ce permite utilizatorilor sa efectueze o serie de modificari utile si interesante in Windows XP si Vista.

Aplicatia seamana in ceea ce priveste optiunile pe care le ofera cu TweakUI despre care am vorbit intr-un articol anterior, insa XdN Tweaker este mult mai bine organizat si dispune de o interfata mai prietenoasa.

Dupa cum vedeti si in imaginea de mai jos, interfata programului este impartita in doua sectiuni. Sectiunea din stanga contine un meniu cu optiunile pe care dorim sa le modificam, setarile corespunzatoare optiunii selectate fiind afisate in sectiunea din partea dreapta.

Iata cateva din modificarile pe care le puteti efectua:

  • indepartarea optiunii "Play with Windows Media Player" din meniul contextual click dreapta
  • posibilitatea de a schimba asocierea fisierelor cu anumite aplicatii in Windows Vista - nu vreti ca fisierele .mp3 sa fie deschise automat cu Bsplayer? Incercati XdN Tweaker.
  • posibiltatea introducerii in meniul contextual a doua noi optiuni "Send to" si "Move to" ce faciliteaza identificarea locatiei unde doriti sa fie mutate sau copiate fisierele.

xdn

  • indeparteaza expresia "shortcut to" ce apare in fata scurtaturilor catre foldere sau programe
  • permite ca Windows sa retina felul in care ati stabilit sa se deschida un anumit folder( thumbnail, icon, details, etc)- in mod implicit Windows retine 400 de foldere insa puteti stabili sa retina pana la 100.000.
  • ofera posibilitatea de a seta viteza de deschidere a submeniurilor din Windows- Start.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..