SnapBack ... o extensie Firefox utila

snapback-thumbSnapBack este o extensie Firefox ce permite utilizatorilor sa salveze temporar un site sau o anumita pagina a unui site ce contine o informatie interesanta, fara a mai fi nevoiti sa apeleze la functia "Bookmarks" a navigatorului web.

Optiunea, extrem de utila, a fost introdusa pentru prima data in Safari si, cum era de asteptat, succesul si utilitatea acesteia a facut ca relativ in timp scurt sa apara si un Add-on Firefox care sa simuleze aceasta functie.

Extesia isi dovedeste utilitatea atunci cand, de exemplu, cautati anumite informatii pe un site sau un forum si doriti sa retineti cumva paginile care contin informatiile care va intereseaza, insa in acelasi timp doriti sa cautati informatii suplimentare si sa navigati pe paginile urmatoare ale forumului:  marcarea cu ajutorul SnapBack a paginilor pe care doriti sa le retineti permite revenirea la informatia interesanta eliminand riscul de a pierde sau uita pagina in care ati gasit-o prima data.

2008-02-14_224651

Pentru a retine o adresa web tot ce trebuie sa faceti este sa dati un click cu butonul mijlociu al mouse-ului pe iconita pe care o instaleaza SnapBack in partea de sus a Firefox si pagina respectiva va fi salvata. Un click stanga pe iconita va va aduce inapoi la pagina salvata chiar daca intre timp ati navigat mai departe in site-ul respectiv. Daca doriti sa stergeti pagina pe care ati retinut-o, click dreapta si selectati "Clear SnapBack Url"

SnapBack este compatibila cu versiunile  Firefox 1.5-3.0 2b si poate fi descarcata de pe pagina oficiala de de extensii Mozilla.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..