Liquid Resize - shimba dimensiunile imaginilor intr-un mod incredibil !!!

Va puteti inchipui o imagine a carei dimensiune pe verticala sau orizontala a fost schimbata fara a taia sau copia vreo parte din ea, si totusi a ramas clara si fara urme de redimensionare? Daca va pricepeti putin la editoare foto inseamna ca stiti ca acest lucru era aproape imposibil.Pana acum!

Liquid Resize este un editor foto gratuit ce permite redimensionarea unei imagini fara a schimba sau distorsiona informatiile pe care aceasta le contine. Spre deosebire de alte aplicatii grafice care atunci cand redimensioneaza o imagine nu fac altceva decat sa o intinda sau sa o comprime, Liquid Resize se bazeaza pe un algoritm complex si revolutionar, ce permite transformarea unor imagini fara ca elementele cheie pe care aceasta le contine sa sufere modificari.

Programul contine 3 sectiuni distincte:

Immediate Change: foloseste metoda obsnuita de redimensionare a unei imagini, este mai rapida, insa produce distorsionari ale imaginii(probabil ca a fost inclusa pentru a permite utilizatorilor sa observe diferentele intre aceasta metoda si cea prezentata mai departe)

Absolute change: Aici intervine toata smecheria. Aceasta metoda permite schimbarea dimensiunilor imaginii pe verticala si pe orizontala si de asemenea ofera posibilitatea vizualizarii "in direct" a transformarilor pe care le sufera imaginea pentru ca utilizatorul sa poata observa unde si cum apar distorsionarile. In plus, folosirea acestei metode, permite utilizarea urmatoarei sectiuni a programului, cea mai importanta din toata aplicatia.

Protect/Delete: marea inventie a acestei aplicatii, ofera posibilitatea stabilirii unor zone protejate ale imaginii in asa fel incat atunci cand imaginea este redimensionata, zona pe care am stabilit-o ca fiind protejata ramane la fel ca in imaginea initiala, nesuferind nici o modificare.

Zona pe care o puteti proteja/sterge din interiorul unei imagini poate fi stabilita cu ajutorul unei "perii"( brush) cu care puteti marca sectiunea de imagine in functie de operatiunea pe care doriti sa o efectuati.

liquidresize22

In exemplele de mai sus am marcat palmierul din imaginea originala cu ajutorul instrumentului "brush", am selectat optiunea Protect, rezultatele fiind, cred eu, edificatoare in ceea ce priveste eficienta si utilitatea acestei aplicatii.

Download Liquid Resize

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu