Interfata Windows 8 pe XP, Vista, Windows 7

Windows8_transformation_pack2

Sunt sigur ca foarte multi dintre dvs. au auzit ca Microsoft a lansat Windows 8 Consumer Preview, o versiune de teste a noului sistem de operare Windows. Cei care sunt interesati pot descarca de pe site-ul Microsoft fie o versiune Windows 8 .iso ce poate fi instalata in paralel cu sistemul de operare pe care il utilizati in prezent, fie o versiune care upgradeaza automat sistemul de operare la Windows 8.

Chestia e ca ambele variante de mai sus necesita ceva bataie de cap: in primul caz trebuie sa ai cunostinte destul de avansate despre partitionare si instalarea unui sistem de operare ( voi reveni cu un articol in acest sens), in al doilea caz procesul este ireversibil: odata instalat Windows 8 nu poti reveni la Windows 7, Vista sau XP. (tinand cont ca totusi e o versiune de teste nu as recomanda instalarea pentru daily use)

Tranforma_xp_in_windows8

In cazul in care sunteti totusi interesati de noul aspect al Windows 8 (interfata Metro, noile aplicatii,etc) exista o solutie mai simpla : Windows 8 Transformation Pack. Aplicatia, dezvoltata de creatorii popularelor Windows 7 Transformation Pack si Vista Transformation Pack,  va transforma doar cu cateva clickuri sistemul de operare ( indiferent ca e Vista, Windows 7 sau Windows XP ) in Windows 8.

Recomandarea mea este ca inainte de a instala Windows 8 Transformation Pack sa creati un Restore Point in Windows in cazul in care in timpul instalarii ceva merge prost sau, pur si simplu, nu va place interfata Windows 8 pe XP-ul, Vista sau orice alt sistem de operare utilizati si doriti sa reveniti la Windows-ul original.

A, si inca ceva: inainte de a instala pachetul de transformare asigurati-va ca aveti instalat in calculator .NET Framework 2.0 si .NET Framework 4.0

Download Windows 8 Transformation Pack

mai departe..