2 setari pentru o mai buna protectie a contului dvs. Gmail (Adsense, Blogger, Picasa, Google+, Youtube)

 

Desi, asa cum reiese din statisticile blogului, majoritatea abonatilor mei folosesc mailul de la Yahoo pentru a-mi primi articolele, nu pot sa raman dator acelora dintre dvs. care utilizeaza Gmail ( sau alte servicii Google)  si sa nu anunt o doua chestii interesante de care am dat jucandu-ma prin setarile Gmail si Google Accounts.

In primul rand o informare privind recuperarea parolei contului Gmail:

In cazul in care, la fel ca si mine, contul dvs. Gmail este vechi de cativa ani, este posibil ca la infiintare sa nu se vi solicitat cateva informatii cu ajutorul carora sa va puteti recupera contul daca acesta este furat sau pierdut.

Pentru a imbunatati securitatea contului si optiunile de recuparare mergeti din pagina dvs de Gmail in coltul din dreapta sus (acolo unde va apare numele) si dati click pe optiunea “Setarile contului”. Pe pagina urmatoare dati click pe optiunea ‘Recovering your password” ( la mine e in limba engleza) si introduceti parola dvs. Gmail. Veti fi condusi pe o pagina noua unde vi se ofera 3 optiuni pentru recuperarea contului dvs. Gmail: email, sms si o intrebare de securitate.

optiuni-recuperare-cont-gmail

Sfatul meu este sa completati toate optiunile de recuperare, cresc astfel sansele de a va recupera contul in cazul in care intampinati probleme.

mai departe..