2 setari pentru o mai buna protectie a contului dvs. Gmail (Adsense, Blogger, Picasa, Google+, Youtube)

 

Desi, asa cum reiese din statisticile blogului, majoritatea abonatilor mei folosesc mailul de la Yahoo pentru a-mi primi articolele, nu pot sa raman dator acelora dintre dvs. care utilizeaza Gmail ( sau alte servicii Google)  si sa nu anunt o doua chestii interesante de care am dat jucandu-ma prin setarile Gmail si Google Accounts.

In primul rand o informare privind recuperarea parolei contului Gmail:

In cazul in care, la fel ca si mine, contul dvs. Gmail este vechi de cativa ani, este posibil ca la infiintare sa nu se vi solicitat cateva informatii cu ajutorul carora sa va puteti recupera contul daca acesta este furat sau pierdut.

Pentru a imbunatati securitatea contului si optiunile de recuparare mergeti din pagina dvs de Gmail in coltul din dreapta sus (acolo unde va apare numele) si dati click pe optiunea “Setarile contului”. Pe pagina urmatoare dati click pe optiunea ‘Recovering your password” ( la mine e in limba engleza) si introduceti parola dvs. Gmail. Veti fi condusi pe o pagina noua unde vi se ofera 3 optiuni pentru recuperarea contului dvs. Gmail: email, sms si o intrebare de securitate.

optiuni-recuperare-cont-gmail

Sfatul meu este sa completati toate optiunile de recuperare, cresc astfel sansele de a va recupera contul in cazul in care intampinati probleme.

 

In cazul in care contul dvs. Google este foarte important pentru dvs ( atentie – setarile acestea sunt valabile atat pentru Gmail cat si pentru Adsense, Picasa, Blogger, Google Docs probabil si viitorul Google + ) puteti recurge la un sistem mult mai securizat de autentificare si verificare a identitatii, ce presupune utilizarea unui cod de securitate primit pe telefon de fiecare data cand va logati pe un computer pe care nu l-ati mai folosit.

Pentru aceasta ne intoarcem la pagina  “Setarile Contului” si selectam optiunea “Using 2-step verification”. Din acel moment urmeaza o suita de pasi destul de complicati pentru a fi descrisi in amanunt, pe care insa un utilizator cu adevarat interesat in securizarea contului sau Google ii va parcurge fara probleme.

gmail-coduri-rezerva-telefon

In mare, e vorba de setarea unui numar de telefon principal pe care sa primiti codul necesar la fiecare logare pe un computer pe care nu l-ati mai folosit, apoi a unui nr. de telefon de rezerva si printarea/salvarea unor coduri de rezerva. Daca utilizati Gmail pe mobil, iPad, etc sau alte aplicatii gen Picasa Desktop va trebui sa setati niste parole specifice fiecarei aplicatii – de regula va trebui să introduceţi parola specifică aplicaţiei o singură dată per aplicaţie sau dispozitiv (imediat după ce activaţi verificarea în doi paşi).

Tinand cont ca toate conturile mele ce tin de Google sunt interconectate ( Gmail, Blogger, Adsense, Analytics, Youtube, Picasa, Buzz, etc) si folosesc aceeasi parola pentru toate, ar fi un dezastru sa pierd accesul la ele asa ca am activat  toate optiunile privind recuperarea contului precum si “verificarea in doi pasi” la autentificare. Va sfatuiesc sa faceti la fel daca aveti date importante de protejat.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

8 comentarii :

Anonim spunea...

Asa e majoritatea folosesc Yahoo Mail , inclusiv eu.
Dar pentru ceilalti sigur e interesanta informatia.

4run spunea...

www.4run.ro a alergat si la Marea Neagra

Am dat o fuga pe faleza din Mangalia si in acelasi timp, schimband suprafata de sub picioare, am alergat pe plajele de la Marea Neagra. Pentru inceput in Saturn, Venus, Aurora, Jupiter si Neptun. Nisipul era ud, marea era agitata, Soarele era sus pe cer.  www.4run.ro a ajuns la 90 de locatii de alergat, dintre care 5 sunt lovite de briza racoroasa a marii: Constanta, Mangalia, Saturn, Jupiter si Neptun.

Amazing Photos spunea...

doresc sa cumpar reclama pe siteu dumneavoastra
imi dati o lista de preturi.
MS
ciucu1988@yahoo.com

Anonim spunea...

I am really inspired along with your writing talents
and also with the structure to your blog. Is this a paid subject matter or did you modify it your self?
Either way stay up the nice quality writing, it
is rare to look a nice weblog like this one today.
.

Also visit my page ... maillist

Anonim spunea...

Thank you for sharing your info. I really appreciate your
efforts and I am waiting for your next write ups thank you once again.


My web blog ... Castlevilee

Anonim spunea...

Real great information can be found on
site . "Time discovers truth." by Lucius Annaeus Seneca.



My web blog; earn cash with gpt

Anonim spunea...

Simply wish to say your article is as amazing. The clarity for your submit is just nice and i could think you're an expert in this subject. Well together with your permission allow me to seize your RSS feed to keep up to date with impending post. Thank you a million and please keep up the gratifying work.

My site minecraft download free

Trimiteți un comentariu