Retea si conexiune la internet pe doua computere

Daca aveti in casa doua calculatoare, sau un calculator si un laptop, si numai unul dintre ele este conectat la internet, probabil ca va intrebati daca este posibil sa aveti conexiune la internet pe ambele computere.

Ca sa facem lucrurile putin mai interesante sa presupunem ca unul dintre computere e pe Vista iar unul pe XP. Computerul A ruleaza Vista, computerul B ruleaza XP.

Computerul A este conectat la internet prin intermediul unui cablu care este deja introdus intr-o placa de retea.  De aceea, pentru a ne putea conecta la computerul B este necesar ca in computerul A sa instalam o a doua placa de retea pe care sa o conectam prin intermediul unui cablu la placa de retea de pe computerul B.

Pentru inceput trebuie sa realizam o coenxiune LAN intre cele doua computere.

1. In Vista, primul pas este sa activam optiunea Sharing and Discovery. Pentru aceasta mergeti la Control Panel -> Network and Sharing Center. In sectiunea Sharing and Discovery bifati Network discovery, File Sharing, Public folder sharing. Puteti bifa si celelalte optiuni n cazul in care considerati ca va sunt necesare. (vezi imaginea de mai jos)

retea_doua_calculatoare2. Mergeti la Control Panel -> Network Connections si identificati noua retea ce leaga computerul A de computerul B.

3. Click dreapta pe reteaua respectiva si mergeti la Proprieties.

4. In tabul Networking, click pe Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) apoi pe Proprieties

5. Dati click pe  butonul ‘Use the following IP’ si introduceti un IP (de exemplu IP address: 192.168.0.1 si Subnet Mask: 255.255.255.0)

6. Nu completati celelalte campuri. Apasati OK si apoi inchideti celelalte ferestre.

7 In computerul B, asigurati-va ca ati dat “enable” la conexiunea ce leaga cele doua computere. Aici nu mai este necesara introducerea unui IP intrucat computerul A va face automat acest lucru. Asigurati-va totusi ca nu este deja introdus un alt IP si selectati ‘Obtain an IP address automatically’.

Realizati conexiunea la internet dintre cele doua calculatoare

1. Pe computerul A mergeti la Control Panel -> Network Connections si dati click dreapta pe reteaua prin care computerul este conectat la internet.Mergeti la tabul “Sharing” si bifati prima optiune.( vezi imaginea)

reatea_conexiune_internet2. Click OK apoi Close.

Din acest moment va veti putea conecta la internet in acelasi timp de pe ambele calculatoare.

In cazul in care ati urmat pasii de mai sus si totusi nu reusiti sa va conectati la internet de pe al doilea computer, recomandarea mea este sa dezactivati firewall-ul de pe ambele calculatoare.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Combinatie de taste pentru acces rapid la My Computer

Daca s-ar face o statistica ale celor mai accesate iconite de pe desktop, cu siguranta My Computer s-ar afla in top. Cu totii stim de ce. My computer reprezinta calea de acces catre partitiile hardului, catre Cd/Dvd sau, in cazul in care nu aveti iconita pe desktop, catre My Documents.

win_key

Tinand cont de frecventa cu care utilizam My Computer, nu ar fi mai simplu daca l-am putea deschide folosind o combinatie de taste? Eu zic ca da. De accea va recomand sa utilizati combinatia Tasta Windows+E si veti evita in acest fel pasii necesari minimalizarii ferestrelor in bara, identificarea iconitei pe desktop, etc.

In Windows XP combinatia de taste Tasta Windows+E deschide My computer in modul Explore asa ca veti capata acces rapid la foldere si fisiere aflate in partitii diferite, pe Desktop sau in partitiile sharate.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..