Cum se deschide un fisier .iso

Un fisier .iso reprezinta o “imagine” a unor fisiere, imagine ce poate fi inscriptionata pe un suport media: CD, DVD, etc. Daca ati descarcat un fisier de tip .iso si doriti sa-l deschideti si sa-i verificati sau modificati continutul inainte de a-l inscriptiona, iata pasii pe care trebuie sa-i urmati:

1. Descarcati ( in cazul in care nu-l aveti instalat) Winrar de aici. Dublu click pe fisierul descarcat pentru a incepe instalarea.

instalare_winrar2. In timpul instalarii va aparea un ecran in care puteti seta tipurile de fisiere care sa se deschida cu WinRar. Asigurati-va ca ati bifat casuta din dreptrul fisierelor .iso. dati click pe “Done” in fereastra urmatoare.

iso1 3. Acum mergeti la folderul unde se afla fisierul .iso si veti observa ca fisierul este afisat prin intermediul unei iconite tip Winrar.

4. Dati dublu click pe fisier.

5. Se va deschide o fereastra Winrar in care este afisat continutul fisierului .iso.

In cazul in care Winrar este deja instalat in sistemul dvs. pentru a-l face sa deschida fisiere tip .iso nu trebuie decat sa deschideti Winrar si apoi din meniul File-Open sa mergeti la fisierul .iso.

 

Bineinteles exista numeroase alte programe, unele dintre ele gratuite, care au optiuni mult mai avansate de gestionare si editare a fisierelor .iso ( ex: MagicISO). Eu am ales sa vorbesc despre WinRAR pentru ca este un program foarte popular si cu care foarte multi utilizatori sunt deja familiarizati.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

6 comentarii :

Noir spunea...

Afla cine e invizibil pe yahoo messenger , fura avatar , arata contul de Hi5 !
Avatare si statusuri de yahoo messenger , yahoo messenger online , programe pentru messenger si chat online. http://www.yahoostatus.ro

www.yahoostatus.ro

Zoly spunea...

Ai fost nominalizat pentru BLOG DE ORO aici http://designocalm.6sense.ro
Felicitari!

Lore spunea...

Ofer servicii de masaj in Timisoara www.masaj-timisoara.ro Masaj Relaxare , Masaj Terapeutic , Masaj Anticelulitic

Trimiteți un comentariu