3 metode de a va proteja skick-ul USB de virusi

Stick-urile USB reprezinta in zilele noastre unul dintre cele mai frecvente medii prin care virusii se pot trasfera dintr-un calculator in altul. Riscul de infectare creste proportional cu frecaventa cu care utilizati memoriil USB pentru a trasfera date dintr-un calculator in altul.

In aceasta ordine de idei, mai jos aveti un set de utilitare, cu ajutorul carora va puteti proteja computerul impotriva infectarii prin intermediul memoriilor USB.

1.USB Write Protectoraplicatia este gratuita si permite utilizatorilor activeze protectia la scriere pe un stick USB. Odata cu activarea acestei optiuni, datele de pe stick vor putea fi copiate, insa nu vor putea fi transferate date de pe computer pe stick. Aplicatia are interfata in limba romana asa ca poate fi utilizata mai usor.

Din pacate, USB Write Protector nu se instaleaza pe stick-ul USB ci pe computer asa ca protectia la scriere trebuie activata/ dezactivata de pe computerul gazda.

UsbWriteProtect

2. Panda USB Vaccineom alta metoda prin care virusii pot actiona prin intermediul flash-urilor USB este modificarea fisierului autorun.inf. Spre deosebire de USB Write Protect, utilitarul creat de Panda ofera, pe langa optiunea de “vaccinare” a computerului ( dezactivarea functiei autorun pentru orice suport media atasat la computer) si posibilitatea de a dezactiva aceasta optiune pentru un anumit stick.

In acest fel, stick-ul pe care l-ati “vaccinat” poate fi atasat la un alt computer fara a se lansa automat functia autorun, ceea ce inseamna ca virusul nu se va putea transfera automat intre computer si stick (si invers).

usbvaccine1.5

3. ClamWim Portableversiunea portabila a antivirusului gratuit poate fi copiat si utilizat direct de pe stick.

antivirus portabil

  • aplicatia nu necesita instalare, ceea ce inseamna ca, daca doriti sa copiati un fisier pe stick si aveti suspiciuni ca ar putea fi infectat, trebuie sa-l selectati si scanati manual.
  • programul isi actualizeaza definitiile direct pe stick
  • detecteaza si spyware
  • necesita aproximativ 30 MB liber pe stick

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

5 comentarii :

eduard spunea...

stiam de panda usb ce face dar e bine de stiut si de celelalte...bravo ca le-ai gasit si ne-ai spus de ele...

Musli spunea...

Nus tiam de asta eu doar dadeam formatare disk si ma gandeam ca se sterg. Voi incerca cred prima varianta! Multumesc

valiotronic spunea...

o alta varianta la care m-am gandit...desi e un pic mai complicata....ar fi scrierea fisierelor sub forma de iso sau arhive....pentru a le deosebi de virusi.....oricum daca v-a aparut pe stick ....un cos de reciclare sa fiti siguri ca sunteti virusati...puteti sa va creati ...propiul autorun....cu proprietati....numai in citire.....pentru a nu putea fi modificat.....dar din pacate mai pot fi si alte.....lansatoare....personal....folosesc un card reader....iar cardurile.....au buton de protectie la scriere hardware.....sa vedeti ce erori dau sistemele infectate cand se chinuie sa scrie pe el.... :)

Musli spunea...

Cred ca deja am virusi pe el, l-am scanat dar nu imi arata nimic dar cand dau sa ii avd memoria are lispa 30 Mb :-?. De ce naiba?

antivirusi gratis spunea...

Hey stiu o metoda mai buna, un antivirus gratis ca Avira sau Avast instalat pe ambele calculatoare cu care lucrezi. Virusul va fi detectat automat.

Trimiteți un comentariu