Simulator middle-click pentru laptopuri

touchpad_middle_click

Una dintre chestiile care ma deranjau cel mai mult atunci cand foloseam laptopul era lipsa unui buton care sa simuleze functionalitatea butonului mijlociu a unui mouse clasic ( deschiderea unui link intr-un nou tab, inchiderea unui tab, etc). Din cate am inteles unele modele mai vechi de laptop erau dotate cu un buton “middle click”, altele mai noi au o zona speciala pe touchpad care simuleaza functionalitatea acestuia.

Din fericire, Ryan de pe cybernet news a gasit o rezolvare a problemei prin crearea unui script simplu compus doar din doua linii de cod:

~LButton & RButton::MouseClick, Middle
~RButton & LButton::MouseClick, Middle

Scriptul verifica daca cele doua butoane de pe touchpad sunt apasate simultan si, in momentul cand acest lucru se intampla, simuleaza comportamentul unui buton mijlociu a unui mouse.

Pentru a utiliza scriptul trebuie sa descarcati si sa instalati executabilul de mai jos. Acesta va instala in System Tray o noua iconita – middle click simulator- prin intermediul careia, puteti dezactiva sau suspenda scriptul in momentul in care nu mai aveti nevoie de functiile sale.

Download  Middle-Click Simulator

mai departe..

VisiPics … gasiti fotografiile duplicat din computerul dvs.

In cazul in care, la fel ca si mine, aveti prostul obicei de copia si (dez)organiza Smile fotografiile in diferite foldere, atunci este foarte probabil ca dupa o anumita perioada de timp sa va treziti cu o multime de poze in dublu exemplar imprastiate prin tot calculatorul.

Zilele trecute, in incercarea de a elibera putin spatiul de pe hard, am ajuns si la folderele cu fotografii si dupa cateva minute de chin, am constatat ca este extrem de complicat sa identifici si sa stergi manual toate fotografiile duplicat , mai ales in cazul in care sunt extrem de multe.

Asa ca, dupa o scurta cautare pe Google despre modul in care se pot identifica automat fotografiile duplicat, am dat de VisiPics, un program care pe langa faptul ca este  gratuit, rezolva foarte simplu problema fotografiilor duplicat.

VisiPics

Desi din punct de vedere grafic interfata nu este extrem de spectaculoasa, aplicatia este intuitiva si foarte usor de utilizat. Nu trebuie decat sa selectati folderele care doriti sa fie scanate si apoi sa apasati pe butonul start si programul va identifica fotografiile duplicat din folderele selectate si le va afisa in panoul din partea din dreapta al aplicatiei. Urmeaza apoi sa marcati fotografiile pe care doriti sa le stergeti sau sa le mutati si sa selectati actiunea corespunzatoare din partea din dreapta a ferestrei (Move, Delete).

Extrem de simplu, nu? Daca doriti sa va convingeti descarcati aplicatia urmand linkul de mai jos.

VisiPics

mai departe..

Instalare Windows Media Player 11 pe un Windows XP fara licenta

windows_media_player11
Dupa cum probabil stiti, in cazul in care utilizati un Windows XP fara licenta si doriti sa instalati Windows Media Player 11, nu veti reusi sa duceti pana la capat instalarea intrucat WMP11 incorporeaza un sistem “de siguranta” care verifica daca sistemul dvs. de operare este original (genuine).
Din fericire, asa cum se intampla de obicei cu tot ceea ce produce Microsoft, pe net au aparut diverse metode prin care se poate “pacali” sistemul de verificare gandit de Microsoft. Cele mai multe dintre ele implica cunostinte destul de avansate in domeniul IT, insa am gasit si doua metode cu ajutorul carora puteti instala Windows Media Player 11 in cativa pasi simpli:
Prima dintre ele presupune sa aveti instalat deja in calculator Windows Media Player 10 - pentru a verifica, deschideti playerul, mergeti la Help, apoi la About. In cazul in care apare Version 10. ……… urmati pasii de mai jos:
PASUL 1. Deschideti Windows Media Player 10 si mergeti la Tools->Options si bifati optiunea “Check for updates once a day.” Apasati Apply apoi OK.
In scurt timp va aparea o fereastra in care veti fi intrebati daca doriti sa actualizati WMP. Dati Ok. Windows Media Player 11 va fi descarcat si instalat automat. Dupa instalare dati restart.
PASUL 2. Mergeti la Start –> Search. Bifati “All files and folders” apoi cautati termenul LegitLibM.dll. ( in cazul in care utilizati Windows Search 4.0 verificati daca folderul Program Files este indexat pentru ca fisierul se afla de obicei in folderul C:\Program Files\Windows Media Player)

Dupa ce ati gasit fisierul LegitLibM.dll, dati un click dreapta pe el si redenumiti-l legitlib.dll
PASUL 3. Deschideti Windows Media Player 11, dati click pe Validate – s-ar putea sa apara un mesaj “unable to validate” – este o alerta falsa, WMP11 va functiona fara probleme asa ca dati click pe OK. Dupa un ecran in care sunteti solicitati sa selectati nodul de instalare (automat sau personalizat) Windows Media Player 11 a fost instalat in computerul dvs.
instalare_windows_media_player11
Cea de-a doua metoda presupune utilizarea unui fisier LegitLibM.dll crackuit si poate fi folosita chiar daca nu aveti Windows Media Player 10 instalat pe calculator. Urmati pasii de mai jos:
1. Download Windows Media Player 11
2. Descarcati si instalati WinRAR
3. Download LegitLibM.dll
4. Click dreapta pe fisierul executabil WMP11 si selectati optiunea “Extract to wmp….”.
5. Copiati fisierul LegitLibM.dll din folderul descarcat de pe torrente in folderul in care ati extras WMP11
6. Veti primi un mesaj in care sunteti informati ca fisierul LegitLibM.dll exista deja in folderul destinatie. Ignorati-l si dati click pe YES.

7. Dati dublu click pe fisierul setup_wm.exe si instalati Windows Media Player 11.
>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

GSPTV live – alternative Cool-Digitv.net

gsptv_live

Din pacate CoolTv, site-ul pe care ne-am obisnuit sa gasim streamul GSPTv, nu mai transmite GSPTv live. Odata cu el au picat si celelalte site-uri care preluau semnalul de la CoolTv asa ca in acest moment e destul de greu sa gasesti un site care sa transmita GSPTV online.

Alternativele CoolTv pe care le-am prezentat in articolele anterioare nu funtioneaza nici ele asa ca zilele acestea am tot cautat alte site-uri care sa transmita GSPTv live online. Din pacate acestea sunt foarte putine iar calitatea stream-ului GSPTV este foarte proasta.

Mai jos aveti 3 siteuri care transmit GSPTV live ( majoritatea numai pe durata meciurilor):

Asa cum va spuneam calitatea este destul de proasta si nu se compara cu stream-ul GSPTv live pe care il oferea CoolTV. Singurii care reuseau sa transmita la un nivel asemanator cu cel oferit de CoolTv erau cei de la 1tvonline.net insa incepand de astazi nici ei nu mai transmit GSPTV online.

Daca mai stiti si alte siteuri care transmit GSPTV live online pe internet va invit sa lasati un comentariu si il voi adauga in lista de mai sus.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..