Schimbati rapid si elegant taburile in Firefox cu FoxTab

foxtab

FoxTab este o extensie pentru Firefox ce extinde functionalitatea Ctrl + Tab, combinatia de taste cu ajutorul careia putem naviga cu usurinta printre taburile (filele) deschise in Firefox. Combinatia de taste va functiona in continuare in acelasi fel, insa daca veti tine apasate cele doua taste timp de doua secunde isi va face aparitia o interfata spectaculoasa in care veti gasi mini capturi ale siteurilor deschise in taburi.

Deocamdata extensia este compatibila doar cu Windows insa daca doriti sa utilizati ceva asemanator in Mac sau Linux puteti incerca extensia [Ctrl]+[Tab]. O alta alternativa ar fi sa asteptati lansarea Firefox 3.1 care se pare ca va integra o optiune similara.

Revenind insa la FoxTab va spuneam ca o metoda de a lansa interfata este sa tineti apasate tastele CTRL si TAB. In acest mod insa va fi dificil sa utilizati si mouse-ul pentru a naviga intre file sau pentru a selecta unul din cele 5 tipuri de vizualizare. Pentru aceasta va trebui sa apasati CTRL + Q (similar cu optiunea din IE7) si interfata va fi afisata intr-o fereastra distincta ce nu va dispare atunci cand ridicati degetele de pe taste.

Puteti opta pentru unul din cele 5 moduri de afisare a filelor:

foxtab_stack

  • Stack – asemanator cu optiunea Flip3D din Vista, filele sunt asezate una in spatele celeilalte

 

foxtab_wall

  • Wall – taburile sunt afisate pe intreg ecranul

 

foxtab_grid

  • Grid – taburile sunt aliniate sub forma unui “grilaj”

 

foxtab_row

  • Row – aseaza taburile in linie, unul dupa altul

 

foxtab_circle

  • Circle – similar cu modul de afisare de mai sus insa filele sunt asezate in cerc

FoxTab poate fi descarcat de pe siteul oficial Mozilla insa fiind vorba de o extensie experimentala trebuie sa va inregistrati pentru a obtine linkul de download. In cazul in care nu aveti inca un cont si nu doriti sa va inregistrati, puteti descarca FoxTab direct accesand linkul de mai jos.

Download FoxTab

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..