Rapidshare elimina Capcha si timpul de asteptare

rapidshare

Ultimele luni au adus cateva schimbari majore pentru Rapidshare. Dupa ce in urma cu ceva timp site-ul si-a schimbat in intregime aspectul, saptamana aceasta au fost introduse trei modificari despre care se vorbea de multa vreme:

  • a fost indepartata optiunea de securitate Capcha (numerele si cifrele ce trebuiau introduse inainte de a accesa linkul de download) .
  • a fost eliminat timpul de asteptare intre descarcari (extrem de important pentru ca inainte se putea ajunge si la 2 ore de asteptare)
  • utilizatorii pot incarca si descarca gratuit fisiere de pana la 200 Mega, dublu fata de limita anterioara.

Toate aceste modificari au insa un pret: viteza de download a fost limitata. Daca inainte puteati descarca fisierele la viteza maxima pe care   v-o permitea conexiunea dvs. la internet, acum sunteti viteza de descarcare este limitata la aproximativ 63Kb/secunda. Asta inseamna ca, indiferent de viteza conexiunii dvs. echivalentul unui CD (700 Mb) va putea fi descarcat in minim 3 ore.

Mai trebuie mentionat ca, desi timpul de asteptare a fost eliminat, va trebui totusi sa asteptati 25 secunde inainte de fiecare descarcare, si ca nu veti putea descarca mai multe fisiere odata.

La final, o noutate si pentru utilizatorii Premium (desi probabil ca nu prea sunt multi de acest fel in Romania): daca pana acum exista o limita de download de 50 GB in 5 zile, acum limita este mult mai clara: 10 GB pe zi. Modificarea este subtila, face lucrurile mai usor de inteles, insa elimina flexibilitatea pe care o oferea regula anterioara.

Vía | Rapidshare News

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Gmail introduce noi optiuni de securitate

account_activity

Incepand de la lansarea serviciului in 2004 aproape ca nu a fost luna in care cei de la Gmail sa nu introduca o facilitate noua sau sa imbunatateasca una existenta. Ei bine, luna aceasta este noua facilitate se refera la securitatea conturilor Gmail.

Probabil ca unii dintre dvs. ati observat noua sectiune asemanatoare cu cea din imaginea de mai sus, ce a aparut recent in partea de jos a paginii Gmail. In prima faza Gmail arata daca sunteti conectati la contul dvs. si din alta locatie precum si timpul scurs de la ultima conectare.

Apasand pe linkul Details veti fi condusi pe o pagina unde puteti vedea ultimile 5 conectari la contul dvs Gmail, tipul de acces (browser, mobil, POP...), cat de mult a durat sesiunea precum si IP-ul de unde a fost accesat contul.

cont_gmail2

Informatiile oferite sunt extrem de utile, insa reprezinta doar o masura pasiva deoarece, chiar daca ati vedea ca o alta persoana este conectata la contul dvs, informatiile nu v-ar folosi prea mult. De accea Gmail a introdus un buton cu ajutorul caruia puteti deconecta orice alt utilizator conectat la contul dvs. Gmail. Ideea este excelenta mai ales in cazul in care obisnuiti sa va verificati emailurile la sali de internet sau computerul dvs. este folosit de mai multe persoane.

Via : Blogul oficial Gmail

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..