XNeat ... taskbar si ferestre transparente in Windows

xneat

XNeat este un mic utilitar ce adauga functionalitati noi ferestrelor de windows si barei de unelte (taskbar), optiuni asemanatoare cu cele care se regasesc in alte sisteme de operare ( Linux/Compiz sau Mac).

Facilitatile pe care le introduce XNeat sunt extrem de numeroase si, unele dintre ele, extrem de utile. De exemplu, puteti da click pe bara superioara a oricarei ferestre si stabili ca aceasta sa stea mereu deasupra celorlalte ferestre deschise (Make On Top), o puteti trimite in systray sau puteti sa o ascundeti definitiv. Tot aici, aveti posibilitatea de a schimba nivelul de transparenta a unei ferestre sau puteti modifica prioritatea ferestrei respective sau a procesului care a deschis-o.

xneat2

De asemenea, puteti folosi XNeat pentru a modifica aspectul Taskbar prin ascunderea butonului de start, a ceasului din systray sau prin stabilirea unui anumit nivel de transparenta a acesteia. Alte optiuni interesante pe care le adauga Xneat:

  • posibilitatea de a repozitiona aplicatiile din taskbar (drag&drop)
  • inchiderea unei aplicatii din taskbar printr-un simplu click cu butonului mijloc al mouse-ului.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Maşina care isi schimbă forma

bmw_gina_07_2

Este vorba de BMW GINA Light Visionary, o maşină concept realizată de designerii de la BMW, a cărei caroserie realizată dintr-o ţesătură specială îi permite să-şi schime forma în funcţie de preferinţele şoferului.

Ideea este deosebit de interesantă însă, deşi cei de la BMW susţin că maşina oferă acelaşi grad de siguranţă că şi o un autoturism convenţional, mă îndoiesc că publicul - să nu mai vorbim de reglementările din domeniul siguranţei rutiere - va fi încântat să se urce într-o maşină cu o caroserie făcută din material textil.

bmw_gina_05

bmw_gina_06_2

Mai jos aveţi şi un videoclip în care sunt prezentate principalele caracteristici ale BMW GINA.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..