vLite: introduceti Vista Service Pack 1 intr-un DVD de instalare Windows Vista

vlite_1

Dupa articolul de mai devreme in care semnalam lansarea oficiala a mult asteptatului Vista SP1, in acest articol va voi prezenta modul in care puteti crea un DVD de instalare Windows Vista care sa cuprinda si Vista SP1, folosind micul dar excelentul utilitar vLite.

Din fericire operatiunea este extrem de simpla si nu necesita cunostinte avansate de utilizare a calculatorului asa ca oricare dintre dvs. poate crea un DVD bootabil care sa contina Windows Vista Service Pack 1, pe care sa-l utilizati in cazul in care doriti sa reinstalati Windows Vista.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati:

  1. Pregatiti DVD-ul original de instalare Windows Vista
  2. Descarcati Vista Service Pack 1 de pe site-ul oficial Microsoft
  3. Descarcati si instalati ( sau numai dezarhivati, daca nu doriti instalarea) vLite
  4. Introduceti DVD-ul cu Windows Vista in DVD-ul calculatorului
  5. Deschideti vLite
  6. Apasati butonul Browse si selectati DVD-ul de instalare Vista
  7. Selectati un folder de pe hard disk unde vreti sa copiati fisierele (asigurati-va ca aveti cel putin 10GB disponibili)
  8. Asteptati sa se finalizeze copierea fisierelor.
  9. Selectati versiunea de Vista pentru care aveti licenta
  10. Apasati Next
  11. Bifati casutele "Service Pack Slipstream" si "Bootable ISO" si apasati Next
  12. Click pe Select si indicati locatia de pe hard unde vreti sa fie creata imaginea viitorului DVD de instalare Windows Vista SP1
  13. Asteptati ( intre 60 -90 min.) pentru ca Vista SP1 sa fie introdus in pachetul de instalare Windows Vista
  14. Dupa terminarea operatiunii, introduceti un DVD gol in DVD writer si comutati pe "Direct Burn" pentru a crea DVD-ul de instalare Windows Vista SP1

DVD-ul bootabil Windows Vista SP1 va fi gata in cateva minute. Luati o gura de suc sau fumati o tigara si mutumiti-i tipului de pe Digital Inspiration care a creat tutorialul.

mai departe..

Friv.com ... cele mai bune 200 de jocuri flash gratuite

2291025537_a4da568039

Va plac jocurile flash online ? Atunci trebuie neaparat sa vizitati Friv.com, un super site ce ne ofera o colectie de 200 jocuri flash gratuite. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati aceasta pagina web si cu siguranta veti gasi un joc cu care sa va umpleti timpul atunci cand va plictisiti.

Realizatorii site-ului promit ca oferta de jocuri va fi actualizata periodic, asa ca daca v-ati saturat de Miniclip, Dailygames.com sau alte site-uri asemanatoae aveti ocazia de a va bucura de jocuri flash noi vizitand site-ul Friv.com.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Descarca si instaleaza Vista SP1 oficial

2418500296_f1d7afed26

Windows Vista Service Pack 1 (SP1) conţine multe actualizări importante care ajută la îmbunătăţirea performanţei şi securităţii în Windows Vista. Pentru mai multe informaţii, consultaţi Ce conţine Windows Vista Service Pack 1 (SP1).

SP1 se poate instala fie utilizând Windows Update, fie prin descărcarea fişierelor de la Centrul de descărcări Microsoft.

Chiar dacă aveţi setat Windows Update pentru a descărca şi instala automat actualizări, veţi avea nevoie să începeţi singur instalarea pachetului SP1.

Pentru a afla dacă SP1 este deja instalat

Faceţi clic pe butonul StartImagine a butonului Start, faceţi clic cu butonul din dreapta pe Computer, apoi faceţi clic pe Proprietăţi.

Dacă apare listat Service Pack 1 în secţiunea Ediţie Windows, SP1 este deja instalat pe computer şi nu trebuie urmate instrucţiunile de mai jos.

Înainte de a instala SP1, procedaţi astfel:
  • Creaţi copii de rezervă pentru fişierele importante. Deoarece aceasta este o actualizare semnificativă a sistemului de operare Windows, este o idee bună să faceţi copii de rezervă a fişierelor personale înainte de a începe instalarea.
  • Asiguraţi-vă că aveţi suficient spaţiu-disc liber. Instalarea SP1 poate necesita un volum substanţial de spaţiu liber, până la 4,5 GB în unele cazuri, deşi mare parte din acest spaţiu se va elibera după instalare.
  • Actualizaţi toate driverele de dispozitive dacă este necesar. Aceasta se poate face utilizând Windows Update sau accesând site-ul Web al producătorului dispozitivului.
  • Dacă aveţi un dispozitiv sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS - uninterruptible power supply) conectată la computer, deconectaţi cablul serial de conectare înainte de a instala SP1. Instalarea încearcă automat să detecteze dispozitivele conectate la porturile seriale, iar echipamentul UPS poate provoca probleme în procesul de detectare. Este bine să lăsaţi computerul conectat la un UPS pentru alimentare.
  • Dacă utilizaţi un laptop, conectaţi-l la o priză de curent alternativ şi nu în scoateţi din priză sau nu îi reporniţi în timpul instalări.
  • Închideţi toate programele deschise. Reţineţi că dacă programul antivirus este activat, acesta poate încetini instalarea, scanând fiecare fişier care face parte din instalare.

NOTA: O descărcare mai potrivită, de dimensiuni mai mici, este disponibilă pe Windows Update.

mai departe..