Transformati Windows XP in Vista

click pentru zoom

Daca nu aveti chef ( bani) sa cumparati o licenta Vista sau stiti ca sistemul dvs. nu suporta instalarea Vista si totusi ati dori sa va bucurati de aspectul grafic al noului sistem de operare de la Microsoft atunci cu siguranta veti fi interesati de solutiile pe care le voi prezenta in continuare.

Prima dintre ele si cea mai usor de utilizat o reprezinta Vista Transformation Pack 8, un pachet de aplicatii si teme Vista pentru XP a carui instalare va schimba in intregime aspectul grafic al sistemului de operare si va va permite sa folositi programe gen Styler, True Transparency, etc pentru a simula diverse efecte grafice prezente in Vista ( transparenta ferestrelor, bara de unelte explorer cu aspect Vista, etc). Programul este excelent insa daca instalati si lasati sa ruleze toate aplicatiile pe care Vista Transformation Pack le contine, acestea  vor consuma atat de multe resurse incat mai degraba ati opta pentru instalarea unui Windows Vista original.

Cea dea doua solutie va lasa sa alegeti singuri aplicatiile de care aveti nevoie pentru a transforma Windows XP in Vista si presupune instalarea UXTheme Multi-Patcher 5.5 o mica aplicatie ce va modifica fisierul uxtheme.dll din Windows pentru a-l face sa accepte si temele care nu sunt create de Microsoft. Instalarea este foarte simpla, singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa dezarhivati fisierul descarcat, sa lansati executabilul pe care il contine si sa fiti de acord cu restartarea computerului. In timpul instalarii va apare o fereastra asemanatoare cu cea de mai jos, prin care Windows File Protection va cere sa anulati incercarea de modificarea a uxtheme.dll. Apasati "Cancel" si asteptati ca sistemul sa se restarteze.

windows-file-protection-theme

Din acest moment, veti putea utiliza oricare dintre temele pentru XP pe care le gasiti pe DeviantArt, CrystalXP sau alte site-uri specializate in gazduirea si prezentarea de temelor si programelor necesare pentru schimbarea aspectului grafic al sistemului de operare.

Trebuie sa stiti insa ca exista mai multe tipuri de aplicatii (Windows Blinds, StyleXP, DesktopX)  si implicit mai multe formate de skinuri ce permit transformarea Windows XP insa temele care ne intereseaza pe noi si care sunt intotdeauna gratuite sunt cele cunoscute sub numele de Visual Styles. De aceea, atunci cand efectuati o cautare pe unul din site-urile mentionate mai sus sau pe Google adaugati termenii visual style in cautarea dvs si in mod sigur veti fi condusi catre rezultatele care va intereseaza.

Bine, sa zicem ca ati efectuat o cautare pe DeviantArt dupa termenul Vista in sectiunea Visual Styles si v-ati ales pentru instalare urmatoarea tema pentru XP:

VistaRS_1_0_Visual_Style_by_RoeeSharf

Dupa descarcare, pentru a putea folosi tema VistaRS trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Dezarhivati fisierul si copiati continutul acestuia in C:\windows\resources\themes

2. De pe ecranul principal (desktop), click dreapta pe un spatiu liber si selectati "Properties"

2008-02-01_012607

3.Mergeti la tab-ul Appearence si din meniul derulant selectati VistaRS.

2008-02-01_012818

4. Mergeti apoi in tab-ul Themes si selectati din nou VistaRS. Click "Apply"

2008-02-01_013304

5. Asteptati sa se schimbe stilul vizual, apasati OK si bucurati-va de noua infatisare a XP-ului dvs.

Pentru a definitiva transformarea Windows XP in Vista va sfatuiesc sa accesati urmatoarele link-uri unde veti gasi informatii referitoare la:

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..