Mariti numarul de casute SpeedDial in Opera 9.5

|

speeddial4x4

Una dintre nouatatile pe care le introduce Opera 9.5 fata de versiunile anterioare este posibilitatea maririi numarului de siteuri afisate cand deschidem un nou tab  prin intermediul functiei Speed Dial. In mod normal numarul de casute din Speed Dial este limitat la 9 insa jucandu-ne putin cu setarile Opera, putem extinde numarul de coloane si randuri in asa fel incat sa nu ramana nici un spatiu liber neocupat pe display.

Pentru a realiza acest lucru trebuie sa modificam fisierul speeddial.ini. Intrucat fisierul nu se afla in folderul de instalare Opera, trebuie sa gasim locatia acestuia in calculator. Pentru aceasta mergeti la Help -> About Opera si copiati (CTRL+C) textul pe care l-am marcat in imaginea de mai jos.

opera 950jpg

Deschideti o fereastra de explorer, lipiti in bara de adrese (CTRL+V) textul pe care l-ati copiat si apasati Enter. Deschideti fisierul speeddial.ini pe care il veti gasi in folderul pe care tocmai l-ati deschis si introduceti  textul de mai jos inainte de [Speed Dial 1]:

[Size]
Rows=3
Columns=5

opera1

Bineinteles ca puteti schimba nr. de coloane si randuri in functie de preferintele dvs. insa  intr-un ecran de de 19 inch ( sau un widescreen de 17) cele 15 casute se integreaza perfect. A, si inca ceva:  inainte de a salva modificarile din speeddial.ini fiti siguri ca ati inchis Opera 9.5 altfel schimbarile pe care le-ati facut nu isi vor face efectul.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

4 comentarii :

Anonim spunea...

NU Stiu ..Poate ca sunt mai redus.. dar nu mi-a reusit :P:P

Anonim spunea...

am gasit speeddial.ini ... am incercat sa fac cateva modificari ... dar fara rost .... pare interesant ... dar nu cred ca i-am dat de cap :(

P.N. Romulus spunea...

Pun un screenshot in articol in care apare exact locul unde trebuie introdusa modificarea. Sper sa mearga acum.

Trimiteți un comentariu