Transformati Windows XP in Vista

click pentru zoom

Daca nu aveti chef ( bani) sa cumparati o licenta Vista sau stiti ca sistemul dvs. nu suporta instalarea Vista si totusi ati dori sa va bucurati de aspectul grafic al noului sistem de operare de la Microsoft atunci cu siguranta veti fi interesati de solutiile pe care le voi prezenta in continuare.

Prima dintre ele si cea mai usor de utilizat o reprezinta Vista Transformation Pack 8, un pachet de aplicatii si teme Vista pentru XP a carui instalare va schimba in intregime aspectul grafic al sistemului de operare si va va permite sa folositi programe gen Styler, True Transparency, etc pentru a simula diverse efecte grafice prezente in Vista ( transparenta ferestrelor, bara de unelte explorer cu aspect Vista, etc). Programul este excelent insa daca instalati si lasati sa ruleze toate aplicatiile pe care Vista Transformation Pack le contine, acestea  vor consuma atat de multe resurse incat mai degraba ati opta pentru instalarea unui Windows Vista original.

Cea dea doua solutie va lasa sa alegeti singuri aplicatiile de care aveti nevoie pentru a transforma Windows XP in Vista si presupune instalarea UXTheme Multi-Patcher 5.5 o mica aplicatie ce va modifica fisierul uxtheme.dll din Windows pentru a-l face sa accepte si temele care nu sunt create de Microsoft. Instalarea este foarte simpla, singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa dezarhivati fisierul descarcat, sa lansati executabilul pe care il contine si sa fiti de acord cu restartarea computerului. In timpul instalarii va apare o fereastra asemanatoare cu cea de mai jos, prin care Windows File Protection va cere sa anulati incercarea de modificarea a uxtheme.dll. Apasati "Cancel" si asteptati ca sistemul sa se restarteze.

windows-file-protection-theme

Din acest moment, veti putea utiliza oricare dintre temele pentru XP pe care le gasiti pe DeviantArt, CrystalXP sau alte site-uri specializate in gazduirea si prezentarea de temelor si programelor necesare pentru schimbarea aspectului grafic al sistemului de operare.

Trebuie sa stiti insa ca exista mai multe tipuri de aplicatii (Windows Blinds, StyleXP, DesktopX)  si implicit mai multe formate de skinuri ce permit transformarea Windows XP insa temele care ne intereseaza pe noi si care sunt intotdeauna gratuite sunt cele cunoscute sub numele de Visual Styles. De aceea, atunci cand efectuati o cautare pe unul din site-urile mentionate mai sus sau pe Google adaugati termenii visual style in cautarea dvs si in mod sigur veti fi condusi catre rezultatele care va intereseaza.

Bine, sa zicem ca ati efectuat o cautare pe DeviantArt dupa termenul Vista in sectiunea Visual Styles si v-ati ales pentru instalare urmatoarea tema pentru XP:

VistaRS_1_0_Visual_Style_by_RoeeSharf

Dupa descarcare, pentru a putea folosi tema VistaRS trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Dezarhivati fisierul si copiati continutul acestuia in C:\windows\resources\themes

2. De pe ecranul principal (desktop), click dreapta pe un spatiu liber si selectati "Properties"

2008-02-01_012607

3.Mergeti la tab-ul Appearence si din meniul derulant selectati VistaRS.

2008-02-01_012818

4. Mergeti apoi in tab-ul Themes si selectati din nou VistaRS. Click "Apply"

2008-02-01_013304

5. Asteptati sa se schimbe stilul vizual, apasati OK si bucurati-va de noua infatisare a XP-ului dvs.

Pentru a definitiva transformarea Windows XP in Vista va sfatuiesc sa accesati urmatoarele link-uri unde veti gasi informatii referitoare la:

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

71 comentarii :

kosmin spunea...

Si nu sunt probleme la instalarea acestui pack ?

P.N. Romulus spunea...

Vista Transformation Pack si celelalte softuri de transformare XP folosesc aceeasi metoda. Eu insumi folosesc UXTheme Multi-Patcher 5.5 de mai bine de un an timp in care nu am avut nici o problema.
Daca il instalezi corect, nu are cum sa nu functioneze.

Anonim spunea...

vrwu un skin vista pentru windows xp deskarkare free

P.N. Romulus spunea...

daca inteleg eu bine ce vrei sa spui, vrei un skin vista pentru XP
Poti sa intri pe Deviantart.com si faci o cautare cu termenii "visual style"
Oricum in viitorul apropiat voi pune si pe site cateva dintre cele mai bine realizate skinuri vista pentru XP asa ca te astept sa revii.

Andreea Mancila spunea...

sunteti cei mai tari sincer aveti o gramada de facilitati
e super marfa!!

Anonim spunea...

Am SI eu o intrebare ce program mar ajuta sa imi maresc viteaza pc-ului adika sa se miste mai bine cand intru in my computer etc ???

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare din cate am auzi eu ati poti strika wind cu astfel de program este adevarat sau nu ? Uni ca nare trb si merge perfect alti ca e un kkt si ca ati strika wind usor usor ?!? pana la urma care este adevarul...nu ma prea pricep dar asi vre sa stiu plz?

Anonim spunea...

doar cu Vista "Transformation Pack 8" pot face toate astea ?!?! sau ati mai trb si alt program ?!?!?! plz !??!

P.N. Romulus spunea...

1. Nu se "strica" Windows-ul daca instalezi Vista Transformation Pack, insa dupa cum spuneam si mai sus, daca ruleaza toate programele pe care le instaleaza VTP 8, si nu dispuneti de un computer destul de performant( cel putin 1GB de ram, o placa video de 128 ram, etc) este normal sa se produca o incetinere in functionarea computerului. De aceea am prezentat alternativa in care puteti care anume dintre programe sa ruleze.
2. Daca te referi la imaginea de la inceputul articolului, pe langa VTP8 am mai folosit : Rocket Dock ( bara orizontala) si Run Me ( lansatorul de programe din stanga imaginii). http://eu-simplu.blogspot.com/2008/04/rocket-dock-o-solutie-eleganta-pentru.html
http://eu-simplu.blogspot.com/2008/01/run-me-un-lansator-de-programe-special.html

Anonim spunea...

hmmm am 2 gb ram si un procesor dual core 4000 si o placa video de 512...am auzit ca poate sati buleasca wind...sau ceva de genul nu ma prea pricep si daia am intrebat mersi oricum :)programul e prea tare :)

Anonim spunea...

dar pana la urma poti skimba totul cu
Vista Transformation Pack adika iconite etc...bara si tot ?

Anonim spunea...

Romica? zimi si mie te rog un program care sa modifice si iconitele si bara si tot ?

Anonim spunea...

Romica!!?! ZIMI PROGRAMUL CU CARE POT SKIMBA TOT ! SI ICONITELE SI TOT SI BARA DE START SI TOT PLZ

Anonim spunea...

Saltare deci vreu si eu un program de genul asta dar nu vreu 100 unu care sa le faca pe toate nu este? adika unu de ati face tot ? nu 100 de programele pentru 3 4 cacatele..? plz dc stiti zicetimi si mie

Anonim spunea...

Hai va rog ziceatimi un program ?! care sa le faca pe toate plz plz

P.N. Romulus spunea...

Vista transformation pack 8 schimba automat bara de unelte(taskbar), iconitele, sunetele din Windows, adauga transparenta ferestrelor.
Pe langa asta instaleaza bara laterala Vista si Styler ( permite modificarea felului cum arata ferestrele din explorer).

Anonim spunea...

ma poti ajuta sa fac sho te rog ?
un id de mes sau ceva dc poti..?

Anonim spunea...

Pana la urma ami poate zice cineva cum fac ? Adika am luat programul ala si nu merge sa skimb eu cum vreu ramane doar asa cum lam instalat...ma poate ajuta careva?

Anonim spunea...

Bah dar nu merge da erori nush ce are :(.Ce pot sa fac ?!?!?

Anonim spunea...

Bah dar nu merge ce drq are?!?!Nu skimba nici iconitele nimik :| ?!? HELP !??!

Anonim spunea...

raspunde cinevaaaaaaaaaaa ?!?!?!??!

Anonim spunea...

CA SA FAC SA ARATE CA IN POZA AIA DE MAI SUS !!!! CE PROGRAM AMI TREBUIE CE TRB SA FAC AMI ZICE SI MIE CINEVA PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZ?!?!?

Anonim spunea...

HELLOOOOOOOOOOO ?!?! Ma ajutati si pe mine va rog frumso !!?!?!? ziceatimi si mie ce programe si cum tr sa fac sa iasa ca in poza de mai sus !!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Sal super tare programul :) cine ma ajuta si pe mine cu el ca nush cum sa fac iconitele...si bara aia unde pui programele...? plz

Anonim spunea...

MA AJUTA SI PE MINE CINEVA CU ACEST PROGRAM ! VA ROG FRUMOS ?!?!?!?! CE TRB SA FAC SA ARATE CA IN POZA DE MAI SUS?!?!

P.N. Romulus spunea...

omule, lasa o adresa de mail sau un ID de messenger si te contactez mai tarziu sa-ti explic in detaliu cum se procedeaza. OK?

Anonim spunea...

ok ms mult de tot ! otto_only4u id de mess !

Anonim spunea...

cum ai pus aia cu meteo ? si cum pot sa mai pun si altele infara de ce ami ofera acel program ??????

Anonim spunea...

mia placut tema aia cu ceasu ala

Anonim spunea...

varianta a 2-a: UXTheme Multi-Patcher 5.5 merge pe winxpsp3??? in momentul in care merg pe tab-ul 'Appearance' pt a selecta skinul nu imi apare in lista... in schimb imi apare in 'Themes', asa ca l-am selectat aici prima data si dupa am mers in appearance insa tot nu-l gasesc... pls help

P.N. Romulus spunea...

UXTheme Multi-Patcher 5.5 nu merge pe SP3. Instaleaza UXTheme Multi-Patcher 6.0 de aici:

http://eu-simplu.blogspot.com/2008/10/vista-transformation-pack-in-windows-xp.html

Anonim spunea...

am pus o gramada de Visual style si nu functioneaza nici una. Fac toate chestiile alea in Properties la apperence si la themes si nu apare nici un style. Folosesc xp professional cu update SP3 de pe site-ul lui microsoft. Nu cred ca windowsul este problema ca am incercat pe mai multe windowsuri (sp2, sp3, vista style, black edition) si tot nimic. Urmez toti pasi care mi se indica la instructiuni si tot nimic. luminati-ma si pa mine daca binevoiti florin_gumita@yahoo.com

Anonim spunea...

spunetimi si mie cum pun ceasul ala ca la vista sa apara??

Anonim spunea...

MIE IMI MERGE TOT SI NU ARE NIMIC NICI UN VIRUS ASA CA MERITA SA VA INSTALATI SI VOI

Anonim spunea...

FRATE CINE A POSTAT CHESTILE ASTEA PENTRU DOWNLOADAT SUNT TARI RAU

Anonim spunea...

ma hai sa va spun sincer singurul lucru care numi merge este ceasul ala de cacat si calendarul specific vista cred ca nu stiu eu sai fac setarile dar oricum numi pasa de el mia schiambat tot icoanele bara sunetele ca sa fie mai real ca la vista trebuie sati iei un skin de winamp de pe siteul oficial si daca ai sp2 poti linistit sati pui media player 11 care se asorteAZA CU TEMA FACUTA DE ACEL PROGRAM SUPER TARE ESTE FOARTE SIMPLU SA INSTALEZI "Transformation Pack 8" IL DEZARHIVEZI SI INCEPI SETUPUL SI VA ASIGUR CA NU ARE VIRUSI AM PROGRAME FOARTE BUNE SI SPYWARE SI ANTIVIRUS ATAT CA DACA AVETI SPYWARE TE AVERTIZEAZA CA TI SE POATE STRICA CALC PENTRU CA PROGRAMUL NU ARE CERTIFICAT MICROSOFT DAR MERITA INCERCAT PROGRAMUL ITI VA SCHIMBA RADICAL CALCULATORUL IN BINE

Anonim spunea...

SI NU SE MISCA GREU DACA AI UN SISTEM ACCEPTABIL NU IN CAZUL MEU EU AM UN QUAD CORE SI IMI PERMIT SA FAC MULTE CU EL

Anonim spunea...

MAI FLORIN DAR INCEARCA CU "Transformation Pack 8" DACA NU TE PRICEPI FOARTE BINE EU ASA AM FACUT SI MERGE POATE O SA AI PROBLEME CU CEASU

Anonim spunea...

BA IMI MERGE CEASU TOT NU AVEAM MEMORIE DESTULA

Anonim spunea...

e reusit pack-ul, dar pentru o performanta buna, iti trebuie 2gb DDram si un procesor de 3000 cel putin, oricum bravo baieti

Anonim spunea...

hy all!:)am cautat un skin pt xp sa transformez la stilul Vista!amgasit aici e foarte BUN!!!:D am citit comentarile si am inteles in ele ca UXTheme Multi-Patcher 5.5 numerge la SP3 numai UXTheme Multi-Patcher 6.0 si asta gasesc aici: http://eu-simplu.blogspot.com/2008/10/vista-transformation-pack-in-windows-xp.html THx!!!4 all!Nam probleme cu skinul asta merge perfect:)huh am crezut ca face errori etc dar nu face!!!merge excelent bY:^D!L![b]OgYO^[HuN] id-ul meu de mess:groszsoma bagati!!!THx 4 all!!:P

Anonim spunea...

vreau sa downloadez si yo trema unde dau sau dak mi-o poate da cnv pe mess la id ghostboy_razvy plsssss

Anonim spunea...

http://www.softpedia.com/progDownload/UXTheme-MultiPatcher-Download-2369.html asta e ma ?? ca nu inteleg :-s

Anonim spunea...

Ma contactati-ma unu din voi la idu de messenger va rog mult : maryusik_yo2007 Multumesc Anticipat ;) (ma refer la admini nu la alti Anonimi) :)

Anonim spunea...

am copiat programul acesta dar in loc sa apara tema vista a aparut o tema windoss classic
dc?
imi spune cineva
va rog mult

Anonim spunea...

bai da dak tramsform windowsu asta in vista nu mi se sterge nika?

Anonim spunea...

salut nu cred ca are nici o legatura dar am si eu o problema . am un sony-vaio vgn-lm2s are vista pe el si vreau sa pun xp ? stie careva daca o sa gasesc drivere` ptr Xp ?

cristi driverul spunea...

ca sati apara tema de vista ap0asa click dreapta pe desktop si apasa options apoi te duci la aparence si apasi vista clasic sau daca ai vista rs

Anonim spunea...

eu mi-am instala acest pack si sunt foarte multimit. Am mai incercat si inainte sa il instalez dar nu am stiut cum ....multumesc pentru explicatii au fost de mare ajutor ...

roxy:* spunea...

cum fac sa imi apara aia cuceasu si cu meteo.....

P.N. Romulus spunea...

@roxy: instalezi sidebar-ul de aici
http://eu-simplu.blogspot.com/2007/07/microsoft-vista-sidebar-in-windows-xp.html

Anonim spunea...

ba zicetimi si mie de unde downloadez
UXTheme Multi-Patcher 5.5.cnvz sami zica plzzzzzzzzzzzzz

confugius spunea...

ba dupa ce faci transformarile astea marg si jocuri de vista?

Anonim spunea...

ma eu am xp, da l-am tunat cu vista, Mac Os, windows 7. merge tot. am folosit vreo 2 programe shi 5 pathcuri.

confugius spunea...

ba sam bag una miam stricat calc cu tote schinurile astea de rahat

Alex spunea...

un program care face PC-ul sa se miste mai repede este TuneUp Utilities 2009 care il folosesc personal si sunt foarte multumit de el !

Anonim spunea...

Bricopack-vista-inspirat-ultimate-2
Recomand tuturor eu lam lu-at dp torent filelist incercatil k e cel mai bun !

Anonim spunea...

la dracu ca mie nu imi merge :| :|

Anonim spunea...

ba administratorul care a postat tema.. dai add la id meu csforce_skula plzz... probleme cu tema :|... da? repedeeee

Anonim spunea...

am facut tot ce spune mai sus si mia mers dar cand intru in Proprietati la Apparence nu imi apare VistaRS imi apare doar la Themes dc ?
spunetimi si mie plzzz...

Anonim spunea...

care imi spune si mie un windows sp3

Anonim spunea...

dar cum sa se transforme windows xp in vista se intampla ceva:D

Anonim spunea...

bai dar imi da eroare dupa cel lam dezarhivat si dau clic pe el imi da eroare de ce

Anonim spunea...

de unde se downloadeaza ???? vreau si eu

Anonim spunea...

terminati cu prostiile daca tineti la calculatorul vostru si folositi xp cu fundal black, negru, simplu: nu cere resurse, ram si procesor, e aproape zero, nu "uzeaza" ecranul, indiferent daca e cu tub catodic sau LCD, nu exista pericolul sa modifice vreo ceva prin xp sau mai rau sa se comporte ca un troian si sa lase deschise porturi fara protectia firewall... si se mai intreaba destui de ce minunatie de calculator le merge ca o rabla, cand au mizerii gen theme, slidebar si iexplorer addons instalate pe ele..........

Trimiteți un comentariu