Mariti dimensiunea imaginilor thumbnail din Windows

Pe dvs. nu va deranjeaza modul in care sunt afisate imaginile in format thumbnail din Windows Explorer? Daca tot au oferit aceasta posibilitate de vizualizare a imaginilor de ce nu au facut in asa fel incat sa putem regla dimensiunea acestor imagini pentru a putea vedea clar ce contin?

Iata cum arata in mod implicit imaginile in format thumbnail in Windows XP:

2008-02-20_031130

Poate am eu probleme cu ochii insa imaginile nu sunt destul de mari pentru mine! Din fericire exista o solutie care permite modificarea dimensiunii imaginilor thumbnail si, lucru cel mai important, nu trebuie sa umblati prin registri sau sa efectuati modificari riscante.

Utilitarul Tweak UI creat de Microsoft permite, pe langa multe alte trucuri utile, si modificarea felului cum sunt afisate imaginile in format "thumbnail" oferind utilizatorului posibiltatea de a mari sau micsora dimensiunea dar si calitatea imaginilor afisate.

Dupa instalare, lansati Tweak UI din Start Menu- All Programs - Powertoys for Windows XP - Tweak UI si va fi afisata o fereastra cu mai multe optiuni de personalizare. Deschideti meniul Explorer din stanga si dati click pe "Thumbnails":

2008-02-20_033258

Modificati dimensiunea implicita a imaginilor de la 96 la cifra pe care o considerati potrivita. Eu am ales 130 si am mutat indicatorul care schimba calitatea fotografiilor catre High pentru a fi sigur ca acestea se vor vedea bine. Bineinteles ca aceste schimbari vor duce la un consum de resurse mai mare cand veti vizualiza folderele cu fotografii insa daca aveti un computer cat de cat performant nu veti simti consumul suplimentar.

2008-02-20_031444

Asa e ca se vede mult mai clar? Incercati si dvs. si veti vedea diferenta.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

1 comentarii :

Murgeanu Dan spunea...

modificarea poate fi efectuata usor si din registri :)

Trimiteți un comentariu