Alb, negru si putina culoare...

via Alexandru

mai departe..

ExtractNow

Dezarhivarea unor mai multe arhive diferite era pana acum ceva timp o operatiune destul de complicata. Trebuia sa te duci la primul fisier arhivat, sa dai click dreapta pe el si sa selectezi optiunea de extragere, apoi la al doilea sa repeti aceleasi operatiuni, si tot asa mai departe. Zilele trecute cineva a venit cu ideea simpla sa pui toate arhivele in acelasi folder, sa le selectezi si apoi sa efectuezi extragerea fisiereler arhivate. Smecheria chiar functioneaza. Problema este (...)ca se folosesc destul de multe resurse ale calculatorului si ca nu ai optiunea de a indica un folder specific in care doresti ca fisierele sa fie extrase, acestea fiind raspandite fara nici o ordine in folderul in care se afla si arhivele. Neplacut, nu? Atunci incercati sa folositi urmatorul program. ExtractNow este un utilitar gratuit al carui scop principal este exact cel despre care tocmai am vorbit: dezarhivarea simultana a unor fisire rar multiple. Si face acest lucru fara a mai fi necesara plasarea arhivelor in acelasi folder, oferind-va printre altele optiunea de a seta dumneavoastra locul unde vreti sa fie dezarhivate fisierele, numele folderului, precum si deschiderea automata a folderului destinatie dupa terminarea operatiunii de extragere. ExtractNow functioneaza intr-un mod foarte simplu, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa "trageti" si sa "aruncati" arhivele in fereastra principala a programului apoi sa apasati butonul "Extract".Utilitarul suporta formatele .rar, .zip si .gz precum si formatele fisierelor imagine .iso si .img, asa ca, daca sunteti un utilizator care foloseste in mod obisnuit programele de dezarhivare numai pentru a extrage fisiere si nu pentru a crea arhive, ExtractNow reprezinta o alternativa simpla si, cel mai important gratuita, a unor programe comerciale ca WinRAR si WinZIP.

mai departe..

Creati postere mari cat peretele!!!

In mod normal, daca doriti sa creati si apoi sa printati un poster de dimensiuni mari, nu veti putea reusi asta usor folosind o sshot-3imprimanta clasica format A4. Una din solutii ar fi sa impartiti imaginea in parti diferite de format A4 si apoi sa incercati sa le "lipiti" pentru a obtine un poster de dimensiuni mari, insa operatiunea este destul de dificila de realizat folosind mijloacele clasice.[...]

Exista insa o solutie simpla si usor de utilizat, oferita de Blockposters.com. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa intrati pe site, sa incarcati o imagine, si apoi[...] sa selectati in cate pagini si ce in ce format doriti ca imaginea respectiva sa fie impartita, in functie de dimensiunea posterului pe care doriti sa-l obtineti. Site-ul imparte automat imaginea incarcata si partile rezultate le include intr-un fisier PDF pe care aveti posibilitatea sa-l transferati pe calculatorul dumneavoastra. Toata operatiunea este gratuita si se produce intr-un timp foarte scurt.

sshot-4

Blockposters.com permite incarcarea unor fotografii de maxim 1 MB asa ca, daca doriti sa prelucrati o imagine de dimensiuni mai mari, trebuie sa o impartiti in fisiere de dimensiunea de pana 1 MB. Puteti folosi pentru a taia si redimensiona fotografiile unul din utilitarele despre care am vorbit aici.

mai departe..

Cum se numeste melodia....?

midomiNu imi aduc aminte cum se numeste melodia asta, dar suna cam asa... Daca sunteti in aceasta situatie si nu reusiti sa va aduceti aminte care este numele unei melodii pe care ati ascultat-o la radio sau pe care ati auzit-o mai demult, ar trebui sa folositi noul serviciu oferit de Midomi si s-ar putea sa aveti o sansa de a afla numele melodiei care va intereseaza.[...] Midomi va ofera doua moduri in care puteti afla cum se numeste o melodie sau care este numele artistului ori a trupei care o canta. Cu un microfon conectat la computerul dvs puteti canta sau macar fredona o portiune din melodie pe care v-o aduceti aminte si Midomi va incerca sa gaseasca informatii despre melodia respectiva in baza lor de date. Lucru interesant, metoda functioneaza destul de bine chiar daca nu sunteti un cantaret foarte bun. A doua metoda necesita sa va aduceti aminte macar cateva fragmente din versurile melodiei.Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa introduceti in casuta de cautare de pe prima pagina textul pe care vi-l amintiti si sa asteptati ca rezultatele cautarii sa apara pe pagina urmatoare care va fi generata automat. Siteul va ofera posibilitatea de a asculta cantecele care au rezultat in urma cautarii pentru a vedea daca melodia despre care doriti sa aflati informatii se afla in baza lor de date. In concluzie, Midomi va ofera o solutie excelenta de a afla numele si/sau artistul care interpreteaza o piesa , evitant astfel situatiile atat de enervante in care ati auzit o melodie la radio in masina sau intr-un magazin si o fredonati toata ziua nestiind macar cine o canta si care este numele melodiei.

mai departe..