Music Maps... topul pe tari ale celor mai ascultate melodii

 

muzica

Gracenote este compania care a realizat unul dintre softurile de recunoastere a CD-urilor, serviciu cunoscut ca CDDB(CD Data Base). Rolul CDDB este acela de a permite aplicatiilor pe care le folosim pentru a reda muzica aflata pe un CD(original) sa preia din bazele lor de date informatii referitoare la titlul albumului, numele artistului, durata melodiei,etc.

Folosind aceste date compania a lansat Music Maps, un nou serviciu, foarte simplu insa original, cu ajutorul caruia putem afla care sunt cele mai ascultate 10 melodii si albume din fiecare tara. Sa luam de exemplu Romania:

Interesant( dar nu surprinzator) este ca in top 10 al celor mai ascultate melodii se afla numai trei trupe romanesti: B.U.G Mafia, Ombladon, si Parazitii, restul topului fiind completat cu trupe si artisti straini, genurile muzicale fiind destul de diferite: Linkin Park, Eminem, Celine Dion, etc.

Surpriza apare daca ne uitam la topul albumelor, unde rezultatul este extrem de diferit, majoritatea albumelor fiind ale artistilor romani, pe primul loc fiind, ghiciti cine? DAN SPATARU!!!! Imbucurator (pentru mine) este faptul ca regele manelelor, sau imparatul??? Nicolae Guta se afla pe ultima pozitie, fiind surclasat de artisti care intradevar merita sa fie in acel top: Pavarotti, Tudor Gheorghe, etc

Daca rezultatele( cel putin cele referitoare la albume) vi se par surprinzatoare, trebuie totusi sa stiti ca aceste clasamenente tin cont numai de CD-urile originale care sunt ascultate pe un computer conectat la internet, ceea ce, tinand cont de nivelul pirateriei muzicale si de rata de penetrare a internetului, fac ca aceste topuri sa fie oarecum relative.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu