Ai nevoie de spatiu suplimentar pe hard? Foloseste Gmail!

gmail_logo1

Recent Gmail a crescut spatiul de stocare la impresionanta cifra de 4GB. Bineinteles, in comparatie cu capacitatea de stocare oferita hardurile din ziua de astazi, este insignifiant, insa, ce ar fi daca ati putea utiliza acesti 4GB suplimentari, ca un loc in care sa stocati online datele dvs. importante si sa fiti siguri ca acestea nu se vor pierde in cazul in care hardul dvs. s-ar strica.

Cele mai multe dintre companiile ce ofera spatiu de stocare a datelor online, taxeaza utilizarea acestei facilitati, si Gmail nu face rabat de la aceasta regula, oferind ametitoarea capacitate de 400GB contra sumei de 500$ pe an.

Insa un utilizator simplu ca mine este mai mult decat incantat sa aiba la dispozitie gratuit un spatiu de 4GB pentru salvarea datelor mele importante intr-un loc din care in mod sigur nu le voi putea pierde.

Pentru salvarea datelor aveti la dispozitie, tot gratuit, Gmail Drive Extension, o aplicatie ce permite utilizarea spatiului Gmail ca si cum acesta ar fi o partitie din Windows, facilitand transferul automat al fisierelor catre contul dvs. Gmail.

Dupa instalare aplicatia creeaza o partitie noua, accesibila in My Computer, denumita GMail Drive, in care puteti copia fisierele acestea fiind transferate automat catre spatiul dvs. de pa Gmail. Atunci cand un fisier a fost transferat, veti primi on contul Gmail un email in care veti gasi atasat continutul fisierului pe care doriti sa-l salvati.

Deocamdata, folosesc aceasta facilitate ca un sistem de rezerva pentru salvarea online a fisierelor pe care le consider eu importante si nu vreau sa le pierd, faptul ca aceste fisiere sunt salvate in contul meu Gmail, permitand accesul la ele chiar daca nu sunt in fata calculatorului meu de acasa, fiind accesibile si din alte locatii, singurul lucru pe care nu trebuie sa il pierd fiind parola contului Gmail.

Gmail Drive Extension: Download

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu