QT TabBar- Windows Explorer cu taburi

Zilele trecute am prezentat QT Toolbar o extesie pentru Windows Explorer ce permitea utilizatorilor sa sa efectueze diverse operatiuni in interiorul unui folder sau director, tranformand asfel modul de lucru cu Explorer-ul din windows, imbunatatind accesul si identificarea fisierelor aflate in computerul dumneavoastra.

Astazi voi vorbi despre QT TabBar o noua creatie a aceluiasi autor de software si, daca va place interfata cu taburi oferita (initial) de Firefox, cu siguranta veti indragi si aceasta extensie a exploratorului din windows, ce ofera posibilitatea navigarii in Windows intr-un mod pe care nu l-ati mai intalnit pana acum.[..]

Ce face programul de fapt? In primul rand, pemite deschiderea unui folder in aceeasi fereastra , sub forma unei noi file (tab), printr-un simplu click pe butonul mijlociu a mouse-ului.. Aceasta facilitate devine deosebit de utila mai ales datorita faptului ca nu mai sunteti nevoit sa tot apasati Alt+Tab pentru a gasi fereastra care va intereseaza din multitudinea de ferestre pe care (probabil) le aveti deschise in bara de unelte, identificarea acesteia realizadu-se mult mai simplu, tinand cont de faptul ca toate folderele pe care le-ati deschis pot fi vizualizate in acelasi loc. Pe langa aceasta, programul instaleaza o bara de unelte cu shortcut-uri care faciliteaza accesul la diversele operatiuni pe care le puteti efectua cu filele deschise.

qttab1

O alta facilitate interesanta oferita de QT TabBar este posibilitatea vizualizarii si accesarii fisierelor din interiorul unui folder fara a mai fi necesara deschiderea acestuia. Acest lucru se realizeaza dand un click pe o mica iconita ce apare atunci cand treceti cu mouse-ul peste un folder, asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

qttab2

In ceea ce priveste instalarea QTTabBar , operatiunea este identica cu cea descrisa aici referitoare la QT Toolbar, insa trebuie facuta o precizare pe care la momentul respectiv nu am remarcat-o. Daca folositi Windows XP, pentru a utiliza QT TabBar sau QT Toolbar este necesar sa aveti instalat pe computerul dumneavoastra Microsoft .NET framework 2.0 pe care il puteti descarca de aici.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu