Cum sa economisim timp dupa reinstalarea Windows

Vine un moment in viata in care, din pacate, cu totii …trebuie sa reinstalam Windows-ul. Operatiunea in sine nu este prea dificila si, daca ai un calculator cat de cat performant, nici nu dureaza mult.

Partea proasta vine insa dupa instalarea sistemului de operare. Trebuie sa reinstalezi toate programele cu care esti obisnuit, sa le refaci setarile, sa-ti amintesti parolele, etc. Intr-un cuvant (de fapt doua), timp pierdut.

Reinstalare-windows2

O solutie simpla si gratuita vine, surpriza, chiar din partea Windows. Se numeste Windows Easy Transfer si este incorporata in Windows 7. Daca utilizati Windows XP, Windows Easy Transfer poate fi descarcat de aici. Tutorialul de mai jos se adreseaza utilizatorilor de Windows7. Cei care utilizeaza inca, din pacate, Windows XP, probabil ca trebuie sa descarce si/sau sa instaleze Windows Easy Transfer dupa reinstalarea sistemului de  operare.

Deci, sa incepem. Primul lucru care trebuie facut este backup-ul datelor de pe partitia pe care aveti instalat sistemul de operare. Pentru a lansa Windows Easy Transfer apasati butonul Start si in casuta de cautare incepeti sa scrieti “easy transfer”. Click pe rezultatul cautarii, lansati programul, dati Next si selectati metoda de transfer.

Puteti transfera  fisierele fie prin intermediul unui cablu de transfer (nu prea cred ca are multa lume asa ceva) , pe un alt computer din retea (aici sansele cresc spre 5% )sau pe un stick sau hard extern. Daca selectati ultima optiune si nu aveti un stick destul de incapator sau un hard extern, nu-i nici o problema. Puteti salva copia de rezerva si pe hardul dvs actual dar, atentie, pe o alta partitie.

Selectati din ecranul urmator optiunea “this is my old computer”. Se creeaza automat o lista cu folderele ce trebuie salvate. Atentie, in mod implicit, folderul Program Files nu este inclus in backup. Il puteti adauga apasand butonul Customize si selectandu-l din lista de foldere insa, pentru a fi siguri ca programele dvs. vor retine toate setarile si personalizarile iata ce trebuie sa faceti.

easy-transfer

Deschideti My Computer in mod normal. In partea stanga sus click pe butonul Organize si selectati Folder and search options. Mergeti in tabul View si selectati View Hidden folders and files. Apoi mergeti in partitia unde aveti instalat sistemul de operare si deschideti folderul Users > numelecalculatorului, adati click dreapta pe folderul ascuns “App data” si selectati Proprieties. Debifati optiunea de jos “Hiden. Click OK si, cand sunteti intrebati selectati “Apply changes to this folder, subfolders and files”. Repetati operatiunea si pentru folderul ‘c:\Programs Data’

2011-07-31_203022

Ok. Ne intoarcem la Easy Transfer si, in ecranul Customize, observam ca amandoua foldere au devenit vizibile. Bifati toate folderele din ‘Program data’ si din  ‘App data’ . Aveti grija sa bifati si folderul Program Files. Apasati Save. Verificati ce aveti selectat si in Shared Items. De obicei puteti debifa Shared Items cu totul. Dati Next.

easy-transfer2

Introduceti o parola pentru fisierul de backup si apoi selectati locatia unde doriti sa fie salvata copia de rezerva.

Dupa ce reinstalati Windows-ul, lansati din nou Easy transfer, selectati “this is my new computer” si folositi fisierul pe care l-ati salvat.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu