Windows Live Writer 2011 - noutati pentru utilizatorii Blogger

Zilele trecute a fost lansata versiunea finala Windows Live Writer 2011, excelentul instrument de blogging realizat de Microsoft. Programul, pe care l-am mai prezentat de cateva ori in cadrul blogului, reprezinta o alternativa excelenta la editorul de articole implicit prezent in fiecare platforma de blogging, dar mai ales pentru Blogger, al carui editor de articole sufera destul de mult in comparatie cu celelalte platforme.

Pe langa facilitatile deja existente in versiunile anterioare (inserarea unui video direct din Youtube, editarea imaginilor, previzualizarea rapida a articolului, inserarea de tabele, etc), Windows Live Writer 2011 introduce cateva optiuni care simplifica foarte mult editarea si formatarea unui articol:

-  instrumente de editare si efecte noi  pentru imaginile introduse in blog

- stil nou pentru introducerea de albume de imagini

- se poate seta aspect ratio pentru videoclipuri

live_writer_video

- posibilitatea de a introduce emoticons in articole

llive_writer_emoticons_blogger

- optiunea scindare mesaj (posibilitatea de a afisa pe pagina principala a blogului numai o parte a articolului) – extrem de utila pentru utilizatorii Blogger care, pentru a produce acest efect trebuiau sa apeleze la tot felul de artificii – vezi articolul Solutii Blogger/Blogspot ... sumarul articolelor in pagina principala a blogului.

Din pacate toate aceste imbunatatiri sunt disponibile pentru cei care instaleaza Windows Live Writer 2011 pe Windows 7 sau pe Vista. Cei care utilizeaza Windows XP pot instala o versiune Windows Live Writer pentru XP  care, desi nu integreaza toate facilitatile de care am vorbit mai sus, ramane (dupa parerea mea) cel mai bun editor de articole.

Pentru a obtine  Windows Live Writer 2011 trebuie sa descarcati installerul Windows Live Essensials. Atentie, acesta vine cu o suita de aplicatii Windows, pe care, daca nu doriti sa le instalati, le puteti debifa in timpul procesului de instalare.

Download Windows Live installer

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

1 comentarii :

Saloane.ro spunea...

a mai folosit cineva acest instrument de blogging?

Trimiteți un comentariu