Disk Space Fan – analizeaza continutul hardului

Disk Space Fan este un utilitar gratuit ce ofera posibilitatea de a avea o imagine de ansamblu a contiunului partitiilor de pe hardul dvs., permitandu-va in acest fel sa determinati care dintre foldere sau fisiere ocupa mai mult spatiu pe disc.

Nimic nou, nu-i asa? Bineinteles, exista numeroase aplicatii care permit analizarea spatiului de pe hard, insa ceea ce aduce nou Disk Space Fan este modul special in care prezinta gradul de utilizare a hardului. Dupa lansarea programului, acesta afiseaza in partea stanga toate partitiile de pe hard disk. Pentru a analiza una dintre partitii trebuie doar sa o selectati si apoi sa apasati butonul Scan for Details.

Disk Space Fan

Utilitarul va analiza continutul partitiei si va afisa in partea dreapta rezultatul sub forma unui grafic circular frumos colorat. Dimensiunea fiecarei sectiuni colorate este direct proportionala cu spatiul pe care folderul respectiv il ocupa pe hard. Un click pe una dintre sectiuni permite analiza si  vizualizarea continutului folderului respectiv intr-o reprezentare grafica asemanatoare.

De asemenea puteti da click dreapta pe oricare din sectiunile (folderele) din grafic pentru a le deschide utilizand Windows Explorer, vizualiza proprietatile sau pentru a le sterge daca nu mai aveti nevoie de ele.

Disk-Space-Fan

Aplicatia este excelenta, viteza de analiza a spatiului este destul de ridicata, insa am dat de o chestie destul de enervanta: daca apasati din greseala iconita Home, va intoarceti la ecranul de pornire, ceea ce face ca programul sa “uite” rezultatele ultimei analize. Asta inseamna ca trebuie sa scanati din nou partitia (folderul) respectiv. Se pare ca este un bug al aplicatiei pe care sper ca dezvoltatorii il vor repara intr-o versiune ulterioara.

Mergi la Disk Space Fan

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

1 comentarii :

Trimiteți un comentariu