Google Quick Search Box pentru Windows

Astazi am reinstalat Google Toolbar pentru Internet Explorer si surpriza: odata cu bara de unelte de la Google ma trezesc ca, in bara de unelte langa butonul Start, apare un buton nou pe care scrie Google. Curios, dau click pe el si o casuta de cautare apare in mijlocul ecranului. Zic : hopa, trebuie sa fie ceva interesant.

Ma apuc sa scriu Simplu in casuta de cautare si bineinteles primele rezultate afisate sunt cele referitoare la blogul meu. Dau click si Firefox deschide pagina blogului. Interesant, insa asa ceva pot sa fac si din browser, ca oricum se deschide si am casuta de cautare Google in dreapta sus. Imi vine o idee: scriu District 9, ultimul film pe care l-am vazut si surpriza : filmul de pe hardul meu apare printre primele rezultate, alaturi de linkul catre imdb.com siteul pe care de obicei ma informez despre filme. Google_Quick_Search_Box

Familiarizat cu lansatoare de programe gen Launchy sau Run Me realizez ca am de a face cu un program similar marca Google care incorporeaza si o functie de cautare extrem de utila. Aplicatia se numeste Google Quick Search Box si dupa o perioada in care a fost disponibila doar pentru Mac-uri, a aparut si o versiune pentru Windows.

Google Quick Search Box_1 Google Quick Search Box poate fi utilizat atat pentru cautarea de fisiere in computer cat si pentru lansarea programelor. Nu trebuie decat sa incepeti sa scrieti numele aplicatiei pe care doriti sa o porniti si Google Quick Search Box  va afisa un set de rezultate in care cu siguranta veti gasi aplicatia ce va intereseaza. De asemenea Google Quick Search Box are rol si de calculator: puteti efectua adunari, scaderi, inmultiri si chiar unele operatii mai complexe.

Una peste alta,  Google Quick Search Box este un program extrem de util pe care va recomand sa-l instalati si utilizati. Pentru a-l instala, trebuie sa descarcati si sa instalati Google Toolbar pentru Internet Explorer.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Multimess Yahoo Messenger 10 cu Add Banner Remover Plus

De-a lungul timpului v-am prezentat numeroase metode prin care, la timpul respectiv, se puteau indeparta reclamele din Yahoo Messenger (Add-remover) sau se puteau lansa mai multe ferestre de messenger (multimess Yahoo Messenger). Unele dintre aceste programe functioneaza si acum cu versiunile Yahoo Messenger pentru care au fost create, insa cei care au instalat deja Yahoo messenger 10 si doresc sa indeparteze banerele sau sa foloseasca simultan doua ID-uri de messenger pe noua versiune de mess, nu au la dispozitie prea multe variante.

Zilele acestea am dat insa peste un utilitar care, pe langa faptul ca functioneaza ca add remover si multimess pentru Yahoo Messenger 10, poate fi utilizat cu succes si pentru versiunile mai vechi. Programul se numeste Add Banner Remover Plus si dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos ofera posibilitatea de a indeparta (inlocui cu o culoare) reclamele atat din fereastra principala, cat si cele din fereastra camerei web sau din chat rooom.

Multimess_yahoo_ messenger_10

Download Add Banner Remover Plus

mai departe..

Computerul porneste greu? Incercati WinLoadfast!

Acum mai bine de un an va vorbeam de Startup Delayer un utilitar care permite stabilirea unui timp de pornire specific pentru fiecare aplicatie ce se lansaza odata cu pornirea Windows-ului. Programul este util pentru ca, de fiecare data cand se incarca Windows-ul , acesta  incearca sa porneasca toate programele care sunt setate sa porneasca automat odata cu deschiderea computerului (antivirus, messenger,etc),  ceea ce duce la o adevarata lupta pentru resurse ale programelor respective.

WinLoadFast

WinLoadFast este un program asemanator cu StartUp Delayer, dar are marele avantaj ca analizeaza si stabileste automat timpul de incarcare a aplicatiilor din startup, in acest fel evitandu-se posibilitatea unei erori facuta de un utilizator incepator.

Dupa instalare, WinLoadFast isi face simtita prezenta la urmatoarea pornire a computerului. Veti observa ca, indiferent de numarul aplicatiilor setate sa porneasca odata cu Windows-ul, veti putea utiliza sistemul din prima secunda, fara a mai fi nevoiti sa asteptati.

Download WinLoadfast

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Ctfmon Remover … opreste definitiv procesul ctfmon.exe

In cazul in care nu aveti destula memorie RAM instalata pe calculator, sau pur si simplu, va displace ideea ca un anumit proces sa consume degeaba memorie RAM si resursele procesorului, atunci veti fi interesati de ceea ce voi prezenta mai departe.

Unul dintre procesele care nu sunt neaparat necesare este si ctfmon.exe. Acesta este instalat de Microsoft Office si are rolul de a activa Language Bar (bara de unelte ce permite schimbarea limbii (caracterelor) in care scriem. EX: caracterele de pe tastatura ce corespund limbii romane sau engleza).

languagebar_en

Sincer sa fiu eu am incercat de mai multe ori sa opresc acest proces insa, indiferent ca am utilizat Revo Uninstaller sau Glary Utilities,  de fiecare data cand reporneam computerul ctfmon.exe aparea din nou in lista de procese.

ctfmon_exe Asta pana zilele trecute cand am dat de un utilitar intitulat sugestiv, Ctfmon Remover, care dezactiveaza definitiv procesul. Aplicatia este simpla si, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, poate fi utilizata atat pentru dezactivarea cat si pentru activarea procesului.

Download Ctfmon Remover

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

OfficeTab … navigare cu taburi (file) in Word, Excel si PowerPoint

Navigarea cu file (taburi) a reprezentat, la momentul respectiv, principalul motiv pentru care am renuntat sa mai folosesc IE6, preferand Firefox pentru navigarea pe internet. E mult mai simplu sa ai in aceeasi fereastra toate paginile web pe care le-ai deschis, decat sa cauti ceea ceea ce te intereseaza in, sa zicem, 15 ferestre diferite.

Intre timp, nu numai navigatoarele web au implementat aceasta solutie, ci si cateva aplicatii diferite, gen Foxit au apelat la ea pentru a simplifica accesul la 2 sau mai multe documente deschise in acelasi timp. De aceea, e de mirare ca Microsoft nu a creat inca un patch care sa implementeze navigarea cu file in toate versiunile Microsoft Office, lasand aceasta treaba pe mana unor dezvoltatori chinezi.

office-tab

Programul creat de chinezi se numeste Office Tab, si dupa instalare, deschide o interfata ce permite utilizatorilor sa activeze navigarea cu file in Word, Excel si PowerPoint. Pe langa asta, utilizatorii au la dispozitie o serie de optiuni ce permit personalizarea combinatiilor de taste precum si a culorii si modului cu sunt afisate taburile in aplicatie.

office-tab2

Office Tab este gratuit si functioneaza cu toate versiunile Microsoft Office. Eu am testat aplicatia pe Microsoft Office 2003 si 2007 insa din ceea ce am citit pe net, functioneaza si in Office 2010.

Download Office Tab

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

TextDiff … compara automat documente si foldere

Exista situatii in care suntem nevoiti sa  comparam doua documente pentru a observa diferentele sau similaritatile  din continutul acestora. In cazul in care documentul este relativ mic, compararea se poate face manual, insa daca acesta se intinde pe cateva pagini operatiunea devine complicata si poate dura foarte mult.

O solutie la aceasta problema o reprezinta Textdiff, un utilitar gratuit care este capabil sa compare automat doua documente si sa evidentieze diferentele prin afisarea acestora in culori diferite.

TextDiff nu necesita instalare, asa ca dupa descarcare nu trebuie decat sa mergeti la folderul TextDiff si sa lansati aplicatia. Aceasta va deschide o interfata simpla cu doua panouri alaturate. Pentru a compara documentele dati click pe butonul 1, respectiv 2 si selectati-le din locatia unde acestea sunt salvate in computer.  Dupa ce le-ati incarcat in cele doua panouri selectati optiunea “Compare” din meniul “Actions” si diferentele dintre cele doua documente vor fi evidentiate automat. Programul ofera si posibilitatea de a edita, copia sau muta portiuni din text dintr-un document in altul prin intermediul aceluiasi meniu Actions.

TextDiff

Pe langa compararea automata a documentelor,  TextDiff permite si compararea a doua foldere, lucru util extrem de mai ales in cazul folderelor cu multa muzica, documente, etc. Pentru a aceesa optiunea de comparare automata a folderelor, mergeti in meniul File si selectati “Folder view”.  Optiunile sunt asemanatoare cu cele de la compararea documentelor si permit stergerea, copierea sau mutarea fisierelor dintr-un folder in altul in cativa pasi simpli.

Descarca TextDiff

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..