Multi messenger pentru Yahoo Messenger 9

multi_messenger

Pentru cei care (inca) nu stiu Multi messenger, multimess sau Yahoo Multi messenger reprezinta denumirea generica a unor utilitare ce fac posibila deschiderea simultana a mai multor ferestre de Yahoo Messenger.

Un utilitar de acest gen am prezentat si eu in articolul Yahoo! Multi Messenger pentru Yahoo Messenger 9 pe vremea cand Yahoo Messenger 9 era inca in varianta beta insa din pacate, am observat ca multi dintre cei care acceseaza articolul nu reusesc sau nu stiu sa descarce fisierul.

De aceea, am decis sa prezint o metoda prin care fiecare dintre dvs. isi poate crea propriul utilitar multi messenger. Trebuie doar sa urmati pasii de mai jos:

1. Creati un document text nou. Click dreapta pe desktop, mergeti la New si apoi din meniu care se deschide selectati Text Document. Nu inchideti si nu salvati documentul!

2. Copiati codul de mai jos in documentul pe care l-ati deschis:

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\yahoo\pager\Test]
"Plural"=dword:00000001

3. Salvati documentul sub denumirea care va convine (Ex: Multi messenger, multimess,etc). Esential este ca la sfarsit extensia sa fie .reg, la fel ca in imaginea de mai jos.

multimess9_multi_messenger

4. Salvati fisierul si dati dublu click pe el. Dati Yes la intrebarea care urmeaza.

Din acest moment puteti deschide simultan doua ferestre de Yahoo Messenger.

mai departe..

Eterna si fascinanta Romanie

mai departe..

Pen Drive Reminder … ca sa nu uiti stick-ul de memorie

Vi se intampla des sa uitati stick-ul de memorie in computerul de la servici sau in porturile USB din computerele amicilor dvs.? In cazul acesta, recomandarea mea este sa utilizati Pen Drive Reminder, o aplicatie minuscula care are rolul de a va aminti sa scoateti stick-ul de memorie din calculator inainte de a pleca spre casa.

Pentru a va alerta Pen Drive Reminder va pune la dispozitie trei metode:

1. Silent Mode: Un balon de atentionare apare de fiecare data cand incercati sa inchideti, restartati sau sa dati logoff fara ca in prealabil sa scoateti stick-ul. Optiunea este ideala in cazul in care obisnuiti sa inchideti compuuterul de fiecare data cand plecati acasa.

PendriveReminder

2. Alarm mode: aceasta optiune este utila atunci cand la sfarsitul zilei nu inchideti computerul insa obisnuiti sa plecati acasa cam la aceeasi ora in fiecare zi. Utilizand Alarm Mode puteti seta ca balonul de atentionare sa apara in fiecare zi la aceeasi ora, sa zicem cu 15 minute inainte de a termina programul.

3. Countdown Mode: O alta optiune prin intermediul careia puteti stabili ca dupa o perioada determinata de timp sa fiti avertizati sa scoateti stick-ul din calculator.

PendriveReminder2Aplicatia se instaleaza extrem de simplu .. de fapt nici nu e vorba de o instalare propriu-zisa: trebuie doar sa copiati executabilul pe memory stick. Dublu click pe el si selectati optiunea care va convine. Dati click pe Autorun si apoi pe OK.

Simplu, nu?

Download Pen Drive Reminder

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Smart Installer Pack … programe utile dupa instalarea Windows-ului

Sa presupunem ca tocmai ati instalat un Windows nou. Rasuflati usurati… ce-a fost mai greu a trecut. De acum inainte Windows-ul se incarca in cateva secunde, ferestrele din explorer se deschid instantaneu, aplicatiile si programele la fel.

Problema e ca nu aveti nici un fel de programe instalate, in afara de cele implicite din Windows. Asa ca v-ati inselat… partea mai grea vine abia acum. Asta pentru ca, vrei nu vrei, trebuie sa instalazi cateva aplicatii fara de care pur si simplu nu se poate : Yahoo Messenger, un cititor de pdf-uri, un program de dezarhivare, codecuri video, etc.

Asa ca, incepe chinul. Intri pe net si incepi sa cauti si sa descarci : pagina Yahoo Messenger, pagina Adobe Reader, pagina Winamp si tot asa pana cand realizezi ca a trecut aproape tot atat timp cat a durat sa instalezi Windows-ul. Aiurea, nu?

Bineinteles, daca esti baiat ordonat poti sa ai un folder in care ai salvate majoritatea programelor despre care stii ca ai neaparata nevoie dupa ce instalezi Windows-ul, insa si aici apare o problema.  Nu poti sa actualizezi tot timpul aplicatiile din folder pentru a fi sigur ca ai la indemana ultimele versiuni ale programelor.

smart_instaler_pack2

Asa ca solutia salvatoare vine de la Smart Installer Pack, o compilatie de peste 20 de aplicatii gratuite ce acopera majoritatea ariilor de interes: codecuri video, Yahoo messenger,Winamp, programe de torrente, Open Office, antivirus gratuit, player video, etc.

Pachetul are undeva peste 200 mega si poate fi descarcat prin intermediul unui client de torrente. Recomandarea mea si a celor de pe siteul Smart Installer Pack este sa utilizati uTorrent pentru a descarca compilatia. Dupa descarcare, nu ramane decat sa rulati aplicatia si sa alegeti din cele patru meniuri programele pe care doriti sa le instalati.

Mie mi se pare o solutie simpla si eficienta. Ramane de vazut cat de des vor reusi cei de la SIP sa actualizeze pachetul cu ultimele versiuni ale programelor. Daca o vor face bilunar sau macar lunar, voi fi cu siguranta un vizitator fidel al siteului lor.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

JDownloader … descarca mai usor de pe Rapidshare

Jdownloader este, pentru cei care nu stiu, o aplicatie extrem de utila, total gratuita, care simplifica extrem de mult procedura de download de pe Rapidshare, Megaupload si de pe alte 35 de alte siteuri similare.

jdownloader

Programul, care a “suferit” recent un facelift consistent integreaza cateva facilitati extrem de utile:

  • Anticaptcha – completeaza automat asa-numitele captcha –literele si/sau cifrele de verificare
  • LinkGrabber – detecteaza automat un orice link copiat in clipboard si il adauga in lista de download
  • evita timpul de asteptare – nu mai sunteti obligati sa reveniti dupa cele cateva minute de asteptare dintre downloaduri(ex: Rapidshare) – JDownloader initiaza automat descarcarea dupa expirarea timpului de asteptare
  • arhivator incorporat – dezarhiveaza sau reuneste arhivele (in cazul in care sunt arhive separate

Programul poate fi descarcat de aici: http://jdownloader.org/download/index. De asemenea, in cazul in care programul nu ruleaza, aveti nevoie sa descarcati Java (aceeasi pagina, in partea de jos). 
Programul nu are nevoie de instalare, pur si simplu il dezarhivati intr-un folder. Cel mai bine este sa folositi o partitie cu spatiu liber suficient pentru fisierele descarcate.  Dupa dezarhivare, porniti programul, folosind fisierul JDownloader.exe. 
La prima pornire, va aparea fereastra de actualizare, pur si simplu apasati OK. Este posibil ca programul sa se opreasca si reporneasca automat.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Sunete pentru messenger … Basescu funny Yahoo sounds

sunete_pt_mess

Acum mai bine de un an pe cand Yahoo Messenger 9 era in varianta beta am realizat Yahoo Messenger 9 Funny Sounds, un  utilitar care modifica sunetele implicite din messenger, schimbandu-le cu cateva “ziceri” comice de la Planeta Moldova.

Tinand cont de numarul comentariilor utilitarul s-a bucurat de un oarece succes asa ca, pentru diversitate, am cautat pe net o alta varianta de sunete comice pentru mess si am dat de ceva asemanator cu compilatia realizata de mine, cu sunete inspirate din “zicerile” presedintelui Basescu.

Va invit mai jos sa ascultati cateva mostre din sunetele pentru messenger pe care le veti gasi in utilitar.

In fisierul arhiva pe care il veti descarca de pe linkul de mai jos veti gasi si un al doilea utilitar care modifica sunetele cu Basescu si face ca Yahoo Messenger sa revina la sunetele implicite.

Download Sunete pentru messenger cu Basescu

mai departe..

Fisiere cu extensii necunoscute? Cautati solutia cu FileExt

Sunt sigur ca, indiferent cat de buni cunoscatori in ale computerelor sunteti, ati intalnit la un moment dat un fisier cu o extensie necunoscuta pe care nu ati putut sa-l deschideti cu nici o aplicatie din computer.

Daca Windows-ul nu afiseaza nici o iconita specifica atunci sistemul de operare nu are asociata nici o aplicatie pentru acel fisier asa ca nu ramane decat fie sa incercam orbeste sa-l deschidem prin intermediul aplicatiilor oferite de meniul Open With, fie sa incercam o cautare pe net cu ajutorul aceluiasi meniu Open With.

Din pacate, serviciul oferit de Microsoft pentru a cauta pe internet programele cu extensii necunoscute lasa de dorit asa incat de cele mai multe ori apelam la Google care de obicei ne trimite pe site-uri specializate gen FILExt sau File-Extensions. Tinand cont de acest lucru nu ar fi mai bine ca prin cautarea din meniul contextual sa fim trimisi direct pe un site de acest gen si sa economisim astfel timp si nervi?

fisier_extensie_necunoscuta

Eu zic ca da si la fel spune si creatorul unui mic utilitar care modifica registrii in asa fel incat in cazul unei cautari similare cu cea din imaginea de mai sus sa ajungeti pe site-ul FILExt in loc sa va chinuiti cu serviciul oferit de Microsoft.

In cazul in care nu sunteti multumiti de calitatea rezultatelor aveti la dispozitie si un utilitar care inverseaza modificarea si readuce sistemul de operare la setarile implicite.

FileExt – setari modificate (cautare pe siteul FileExt)

FileExt –setari implicite ( cautare Microsoft)

mai departe..