Convertiti imaginile scanate in text cu FreeOCR

Sa presupunem ca sunteti student si aveti nevoie sa editati in Word un curs sau o carte pe care le-ati scanat si le-ati salvat in calculator sub forma de imagine. In aceasta situatie aveti la dispozitie doar doua optiuni:

1. va inarmati cu multa rabdare si va apucati sa rescrieti in Word documentul scanat cuvant cu cuvant;

2. cautati un soft care sa fie capabil sa efectueze o recunoastere optica a textului dintr-o imagine (OCR - Optical Character Recognition) si care sa permita convertirea imaginilor scanate in text.

Evident, in cazul in care ati avea la dispozitie programul necesar, cu totii ati alege a doua optiune.

freeocr-convertire-scanare-in -word

Ei bine, softul de care aveti nevoie se numeste FreeOCR si este un program gratuit capabil sa transforme in text documentele scanate. Puteti utiliza FreeOCR atat pentru scanarea si transformarea directa a documentelor cat si pentru extragerea textului din imaginile deja existente in computer. De asemenea, exista si posibilitatea de a converti in Word fisierele PDF fara a mai fi nevoie sa accesati internetul ca in cazul PDFOnline.

FreeOCR este disponibil pentru majoritatea versiunilor de Windows.Pentru a putea utiliza programul este necesar sa aveti instalat .Net Framework 2.0.

Download FreeOCR

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Foxit Reader … o excelenta alternativa pentru Adobe Reader

foxit31

Sunt sigur ca majoritatea dintre dvs. utilizati Adobe Reader pentru a deschide, citi si printa documentele in format .pdf. Aplicatia este gratuita, apare in primele rezultate Google asa ca de ce sa cautati mai departe un program care sa faca acelasi lucru?

Ei bine, raspunsul este simplu. In primul rand kitul de instalare Adobe Reader este urias. Are peste 35 MB si incorporeaza o multime de unelte care, daca le instalati odata cu programul, incetinesc extrem de mult computerul. In al doilea rand aplicatia in sine este destul de complicata si, in comparatie cu alte programe alternative, se misca destul de greu.

Foxit reader

Asa ca, daca doriti un program simplu cu care sa deschideti si sa cititi fisierele .pdf sfatul meu este sa incercati Foxit Reader. Este mic, rapid si incorporeaza cateva unelte pe care nu le puteti gasi decat in versiunea platita Adobe Reader. Una dintre ele este posibilitatea de a edita documentele prin introducerea de imagini, schimbarea culorii textului, inserarea de forme, etc. De asemenea, o facilitate utila o reprezinta si posibilitatea convertirii intregului document in format text ceea ce permite transferarea si editarea textului intr-un fisier Word.

Download Foxit Reader

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

10 Minute Mail … adresa de email ce dureaza 10 minute

Titlul spune totul … 10 Minute Mail permite crearea unei adrese de email valabila numai 10 minute pe care o puteti in orice scop doriti. Descrierea de pe site-ul aplicatiei este cat se poate de scurta si concisa asa ca o voi reproduce in intregime:

“Făcând click pe link-ul de mai jos, veţi primi o adresă temporară de e-mail. Orice e-mail trimis la această adresă va fi afişat automat în pagină. Puteţi citi aceste e-mailuri, puteţi da clik pe linkurile conţinute, puteţi chiar să răspundeţi la ele. Adresa de e-mail va expira după 10 minute.
De ce să folosiţi acest serviciu? Poate doriţi să vă înscrieţi pe un site care cere o adresă de e-mail pentru validare. Şi poate nu doriţi să oferiţi adresa dvs. reală care să ajungă pe listele spammerilor. Aceasta este o alternativă elegantă şi la îndemână. Şi este gratuită. Bucuraţi-vă de ea! “

Vreau o adresă de mail pentru 10 minute.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Recuperare Windows Product Key

In cazul in care sunteti in situatia de a reinstala oricare din produsele Microsoft ( Windows XP, Vista, Office 2007, Office 2003, etc) nu intrati in panica daca nu mai gasiti numarul de serie original (Product Key).

Mai jos aveti doua utilitare cu ajutorul carora puteti recupera Product Key pentru toate produsele Microsoft si chiar si pentru alte softuri pe care le aveti instalate pe calculator.

Product Key – determina automat si aproape instantaneu produsele Microsoft pe care le aveti instalate si afiseaza Product Key  pentru fiecare dintre ele.

recuperare_Windows_serial

LicenseCrawler- nu necesita instalare si recupereaza serial number atat pentru produsele Microsoft cat si pentru alte tipuri de programe (Nero 9, TuneUp Utilities, Snagit, etc)

licensecrawler

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Descarca automat de pe Rapidshare cu AutoWait

Nu-i asa ca si pe dvs. va enerveaza numaratoarea inversa si timpul de asteptare dintre descarcari pe care il impune Rapidshare? Ei bine, niste baieti isteti au gasit o metoda ingenioasa care, desi nu elimina timpul de asteptare, iti permite macar sa te ridici din fata calculatorului.

Solutia o constituie Rapidshare AutoWait un script care, instalat impreuna cu Greasemonkey (o extensie Firefox), face ca descarcarile de pe Rapidshare sa porneasca automat dupa exirarea timpului de asteptare. Daca mai umblati putin si in setarile Firefox pentru ca fisierele tip .rar sa fie salvate automat (sa nu mai apara dialogul Salveaza… ) puteti da click pe oricate linkuri de download de pe Rapidshare doriti, apoi sa va ridicati din fata computerului pentru ca Rapidshare Autowait se descurca singur in continuare.

In ipoteza ca folositi deja Firefox, iata pasii pe care trebuie sa-i urmati:

  • instalati Greasemonkey apoi restartati Firefox
  • instalati Rapidshare AutoWait
  • in Firefox mergeti la Unelte –> Optiuni –> Aplicatii –> cautati fisierele de tipul . rar –> setati ca aceastea sa fie salvate intotdeauna.

rapidshare_autowait

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Taburi (file) in bara laterala Blogger

O metoda simpla de a reduce spatiul ocupat de gadget-urile din bara laterala a blogului dvs. o reprezinta “meniul cu file” (tabbed navigation), o solutie care, pe langa faptul ca ofera o nota de profesionalism siteului dvs., permite vizitatorilor sa gaseasca intr-un sigur loc si implit mai usor informatiile care ii intereseaza.

Un exemplu al acestui meniu il gasiti in bara laterala a acestui blog. Meniul aduna intr-o singura zona informatii referitoare la ultimele articole publicate, cele mai recente comentarii precum si o sectiune in care puteti gasi toate categoriile blogului.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a introduce acest tip de meniu in blogurile create pe platforma Blogger:

PASUL1: Salvati tema blogului. Aceasta operatiune este foarte importanta intrucat veti opera modificari in codul temei.

2009-02-18_011516

 

PASUL2: Copiati codul de mai jos deasupra caracterelor ]]> din sablonul blogului dvs. (pentru a gasi mai usor caracterele apasati  ctrl+f si introduceti ]]> )

/*==========================================================*/
/*==================== SIDE TABBER =========================*/
/*==========================================================*/
#tabsidebar-wrapper{
width: 320px;
/* This will manage the width of the tab content. Usually this be smae as your sidebar*/
float: left;
margin: 0px 0px 15px 10px;
border: 1px none #E6F0F2;
}
.tabberlive .tabbertabhide {display:none;}
.tabber {display:none;}
.tabberlive {margin-top:1em;}
.tabber h2 {
border-bottom:2px solid #5B0;
margin-bottom: .3em;
padding: 0;
line-height:1.2em;
}
.tabber .widget {margin-bottom: 1em;}
.tabber .widget-content {margin: 0 0px;}
ul.tabbernav{
margin:0;
padding: 8px 0;
border-bottom: 1px solid #ccc;
}
ul.tabbernav li{
list-style: none;
margin: 0;
display: inline;
}
ul.tabbernav li a{
padding: 8px 0.5em 7px 0.5em;
margin-right:2px;
border: 1px solid #CCC;
background: #fff;
text-decoration: none;
}
ul.tabbernav li a:link { color:#00638d;}
ul.tabbernav li a:visited { color: #00638d;}
ul.tabbernav li a:hover{color:#45A100; background: #E6F0F2; border-color: #ccc;}
ul.tabbernav li.tabberactive a{
background-color: #E6F0F2;
color: #45A100;
border-bottom: 1px solid #E6F0F2;
}
ul.tabbernav li.tabberactive a:hover{
color: #369;
background: #E6F0F2;
border-bottom: 1px solid #E6F0F2;
}
.tabberlive .tabbertab {
background: #E6F0F2;
padding:5px;
border:1px solid #ccc;
border-top:0;
}
.tabberlive .tabbertab h2 {display:none;}
.tabberlive .tabbertab h3 {display:none;}

Acesta este codul CSS ce determina aspectul meniului: culoare, font, margine, dimensiuni, etc

 

PASUL3: Copiati codul de mai jos dedesubtul caracterelelor  ]]>

<script src='http://holytrinityde.googlepages.com/tabber.js' type='text/javascript'/>

 

PASUL4: Copiati codul pe care il gasiti mai jos in zona barei laterale a temei blogului. In majoritatea temelor Blogger zona care defineste bara laterala incepe cu <div id='sidebar'>. Identificati aceasta bucata de cod in sablonul dvs.

sidebarsection

Copiati codul de mai jos dedesubtul <div id='sidebar'>.

<div id='tabsidebar-wrapper'>
<div class='tabber' id='tab1'>
<div class='tabbertab'>
<b:section class='sidebar' id='tabbertab1' preferred='yes' showaddelement='yes'>
<b:widget id='Feed1991' locked='false' title='Recent Posts Articles' type='Feed'/>
</b:section>
</div>
<div class='tabbertab'>
<b:section class='sidebar' id='tabbertab2' preferred='yes' showaddelement='yes'>
<b:widget id='Feed2112' locked='false' title='Recent Comments' type='Feed'/>
</b:section>
</div>
<div class='tabbertab'>
<b:section class='sidebar' id='tabbertab3' preferred='yes' showaddelement='yes'>
<b:widget id='Label99' locked='false' title='Labels' type='Label'/>
</b:section>
</div>
</div>
</div>

Ati finalizat editarea codului temei. Apasati PREVIZUALIZATI pentru a fi siguri ca nu ati facut nici o greaseala. Daca apare o ferestra noua in care blogul dvs. este afisat corect, apasati SALVATI SABLON.

 

PASUL5: Acum trebuie sa adaugati continut in cele trei file pe care le-ati creat. Dati click pe ELEMENTE DE PAGINA si cautati zona din bara laterala unde sunt afisate cele 3 taburi. In mod normal ar trebui sa apara ceva asemanator cu imaginea de mai jos:

taburi in blogger

Dati click pe editati si introduceti adresa feed-ului pentru Articole Recente. Efectuati aceeasi operatiune dupa ce dati click pe fila 2. De obicei adresele feed-urilor pentru Blogger arata asa:

Articole Recente : http://NUMELEBLOGULUI.blogpost.com/feeds/posts/default
Comentarii Recente : http://NUMELEBLOGULUI.blogpost.com/feeds/comments/default

Apasati SALVATI si mergeti la blogul dvs. In mod normal in taburile (filele) pe care le-ati creat ar trebui sa apara in bara laterala a blogului.

Culorile si dimensiunea meniului vor fi diferite fata de cele care apar pe blogul meu. Ramane ca dvs. sa modificati culorile in asa fel incat sa se potriveasca cu tema bloguui dvs. In cazul in care aveti nevoie de ajutor in acest sens nu ezitati sa ma contactati prin intermediul comentariilor.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Organizati iconitele de pe desktop cu Stardock Fences

Stardock Fences este un program gratuit cu ajutorul caruia puteti organiza iconitele de pe desktop intr-o maniera simpla si eleganta. Programul permite crearea unor zone distincte pe desktop in care sa asezati iconitele si shortcut-urile in functie importanta care o au pentru dvs. Zonele pe care le-ati “ingradit” (fences = garduri) pot fi mutate, redenumite si redimensionate in functie de preferintele dvs. in asa fel incat sa se potriveasca cu tema de Windows si wallpaperul pe care il utilizati.

Pentru a utiliza programul nu trebuie decat sa tineti apasat butonul dreapta al mouse-ului si sa desenati un patrat in jurul iconitelor pe care vreti sa le grupati intr-o zona. In momentul in care eliberati butonul mouse-ului apare o optiune de crearea a unei noi zone “ingradite” si de denumire a acesteia. In functie de preferintele dvs. numele poate fi afisat intotdeauna deasupra zonei pe care ati creat-o sau poate apare numai atunci cand treceti cu mouse-ul deasupra ei. Optiunile programului permit de asemenea stabilirea culorii si nivelului de transparenta precum si asezarea zonelor intr-o ordine prestabilita de aplicatie.

stardock-fences

In cazul in care doriti sa ascundeti toate iconitele de pe ecran, dati un dublu click pe o zona libera de pe desktop si va puteti admira wallpaperul in toata splendoaea sa fara a mai fi deranjati de iconite. Un alt dublu click readuce iconitele pe ecran. Optiunile programului sunt integrate automat in meniul contextual din Windows, permitandu-va sa editati, redenumiti sau sa blocati pozitia unei zone printr-un simplu click dreapta. De asemenea, puteti seta ca o zona sau o anume iconita sa nu dispara atunci cand utilizati optiunea de ascundere.

Download Stardock Fences

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Download Vista Transformation Pack 9

Mai bine mai tarziu decat niciodata. Replica este valabila atat pentru WindowsX creatorul Vista Transformation Pack 9 cat si pentru mine care am observat aparitia unui noului soft ce transorma XP in Vista la mai bine de 3 luni de la lansare.

Cea mai importanta noutate pe care o introduce Vista Transformation Pack 9 este aceea ca permite instalarea temelor Vista si in Windows XP SP3, lucru care pana acum nu era posibil decat utilizand UXTheme Multi-Patcher 6.0 depre care v-am povestit mai multe in articolul Vista Transformation Pack in Windows XP SP3.

In rest, asa cum era de asteptat, sunt actualizate si imbunatatite programele ce fac posibila simularea aspectului si functiilor Vista in Windows XP si apar si cateva programe noi :

  • ViSplore - simulator Vista Glass explorer 
  • Vista Drive Icon – introduce o bara sub iconitele partitiilor (C ; D; E; ,etc) ce afiseaza spatiul liber la fel ca in Vista explorer
  • Vista Rainbar – o bara laterala ce simuleaza aspectul Vista Sidebar

Mai jos aveti linkul de download precum si cateva screenshoturi din care va puteti face o idee despre cum va arata sistemul dvs. dupa instalarea Vista Transformation Pack 9:

vista_transformation_pack9

VTP9

visplore_VTP9

Download Vista Transformation Pack 9

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

USB dog style

 


USB
Vezi mai multe video din Tehnologie »

mai departe..

Alternative YahooStatus pentru depistarea userilor invizibili pe messenger

Sincer sa fiu am ramas suprins de numarul extrem de mare de siteuri pentru detectarea invizibililor de pe messenger care au aparut de la ultimul meu articol pe aceasta tema. O scurta cautare pe Google dupa termenii Yahoo status invisible sau Yahoo invisible checker au dus la cateva pagini de rezultate asa ca vremurile in care Xeeber era singurul site functional cu care intradevar puteai verifica statusul unui utilizator ca au trecut de mult.

Mai jos aveti o lista cu cateva siteuri pentru depistarea userilor invizibili pe mess pe care le puteti utiliza in cazul in care YahooStatus, Persiangap sau oricare din siteurile dvs. favorite nu mai functioneaza.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Surprize la coafor!

Vreau si eu un sort de ala cum are tipulWink!
 


Coafor Jucaus :>

Vezi mai multe video din Divertisment »

mai departe..

15 teme noi pentru Firefox

A trecut mai bine de jumatate de an de cand am prezentat ultima compilatie de teme pentru Firefox asa ca m-am gandit sa adun intr-o noua colectie cateva dintre temele noi aparute ce mi s-au parut interesante. Mai jos aveti 15 teme Firefox noi-noute din care sunt sigur ca veti  gasi una care sa se potriveasca cu skinul de XP sau tema pentru Vista pe care o utilizati.

Naver

naver

Heaven Cube

heaven-cube2

iPox

ipox2

RulerDark

ruler-dark

MushroomKingdom

mushroom-kingdom

Flook Theme

flook

Orange Cool

orange-cool2

Daum Blue

daum-blue

Chromifox + Total NoChrome

firefox-chrome

Anthem

anthem

MonoChrome

monochrome

Black Steel

black-steel

Orbit classic

orbit-classic

IE8FF

ie8ff

NASA Night Launch

nasa-night-launch

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Pirateria software ne-a făcut ce suntem azi; Vă mulţumim D-le Gates!

Un articol de pe  Torrent Freak dezvaluie faptul ca The Pirate Bay, unul dintre cele mai populare site-uri de torrente, a facut publica o harta ce contine date referitoare la tara de origine a tuturor utilizatorilor sai, bazata pe locatia de unde a fost initializata conexiunea la tracker. Cu alte cuvinte, harta afiseaza in procente numarul de utilizatori dintr-o tara care, la momentul efectuarii masuratorii, utilizau in client Bittorent pentru a incarca sau descarca fisiere.

torrent

Cifrele mi se par interesante. Cu 27% din totalul conexiunilor China conduce detasat, ceea ce era si de asteptat daca ne gandim la populatia Chinei si la numarul de utilizatori de internet. Cifra este totusi surprinzatoare in conditiile in care autoritatile chineze au blocat accesul la The Pirate Bay.

In ceea ce priveste Romania, cu 0.507 % din totalul conexiunilor ne situam in la nivelul unor tari ca Germania, Cehia sau Grecia insa, daca ar fi sa raportam numarul de conexiuni la numarul de utilizatori de internet din fiecare tara, Romania s-ar situa cu siguranta pe o pozitie fruntasa.

Asadar, se pare ca romanii au luat nota de discursul presedintelui Basescu de la intalnirea cu Bill Gates :

       Pirateria software ne-a făcut ce suntem azi; Vă mulţumim D-le Gates!

si fac tot posibilul sa confirme spusele acestuiaTongue out.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Gaseste diferenta! Jocuri interactive pe YouTube.

Am decis sa ma intorc la blog si sa incerc sa scriu cel putin un articol pe zi. Ramane de vazut daca munca si celelalte activitati zilnice imi vor permite sa si reusesc ceea ce mi-am propus, insa cu siguranta freventa articolelor va fi mult mai ridicata fata de ultima perioada.

Asadar sa (re)incepem cu ceva usor si distractiv. Acum ceva timp in urma va vorbeam despre YouTube Video Annotations, o facilitate ce permite adaugarea de comentarii si linkuri ce conduc catre alte clipuri postate pe YouTube, lucru ce permite printre altele, si crearea unor jocuri bazate pe clipurile incarcate pe YouTube.

Un excelent exemplu despre cum poate fi utilizata aceasta noua functie il reprezinta jocul de mai jos. Sunteti invitati sa descoperiti diferentele dintre doua imagini avand ca subiect actori sau scene din majoritatea filmelor de succes nominalizate anul acesta la Oscar. Nu trebuie decat sa dati click pe zona in care apare modificarea fata de imaginea originala si veti fi condusi catre un alt clip de pe YouTube in care veti fi pusi in fata unei noi provocari. In cazul in care gresiti, veti reveni la clipul anterior.

Succes!

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..