FindeXer – programe si foldere favorite in bara laterala din Explorer

2008-10-25_004403

FindeXer este un mic utilitar gratuit ce permite integrarea in ferestrele din Windows XP a unei noi bare de unelte in care putem adauga shortcut-uri catre programele si folderele noastre favorite.

Pentru a adauga un shortcut nu trebuie decat sa “tragem” iconita folderului sau programului respectiv  in zona barei de unelte FindeXer. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, FindeXer suporta toate shortcut-uri catre toate tipurile de foldere sau fisiere aflate intr-un computer, inclusiv catre My Computer sau Control Panel.

Imbucurator este si faptul ca, spre deosebire de alte aplicatii ce ofera solutii asemanatoare, aspectul barei de unelte FindeXer poate fi modificat in asa fel incat sa se potriveasca cu skinul pentru XP pe care il avem instalat. Iconitele folderelor din noua bara de unelte pot fi inlocuite foarte usor cu alte iconite: un simplu click dreapta pe iconita pe care doriti sa o inlocuiti deschide un meniu nou. Selectati Edit , bifati “Use custom image” si navigati apoi in folderul unde se afla noua iconita (format .ico sau .png).

Daca doriti ca bara FindeXer sa nu mai fie afisata in ferestrele de explorer dati un click dreapta si selectati “Close Bar”. Pentru reactivare mergeti in “View-Explorer Bar” si selectati FindeXer.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..