Firefox: combinatii de taste utile

|

Despre Firefox Shortcuts am mai scris un articol, insa articolul de astazi dezvolta putin subiectul si aduce cateva combinatii de taste noi.Iata deci o lista cu cele mai utilizate shortcuts folosite in Firefox:

firefox_shotcuts

1. Adaugati automat .com, .org sau .net la o adresa web

Cei mai multi dintre dvs. stiu probabil ca daca scrieti numele unui site in bara de adrese si apasati CTRl+Enter se adauga automat extensia .com la sfarsitul textului si sunteti condusi catre site-ul respectiv. Insa cum ramane cu extensiile .net sau .org? Ei bine, combinatia Shift+Enter adauga automat extensia .net iar daca folositi CTRL+Shift+Enter veti fi condusi catre ub site care se termina cu extensia .org.

2. Deschideti un tab nou sau redeschideti ultimul tab inchis

CTRl+T deschide un nou tab in Firefox, in timp ce Ctrl+Shift+T redeschide unltimul tab pe care l-ati inchis. Cea de-a doua combinatie de taste poate fi extrem de utila in situatia in care ati inchis din greseala un tab si nu mai doriti sa mergeti la Istoric- File inchise recent.

3. Inchideti un tab sau o fereastra Firefox

Puteti folosi CTRl+W pentru a inchide un tab sau o fereastra Firefox daca aveti deschis un singur tab. Mult mai simplu este insa sa folositi butonul din mijloc al mouse-ului pentru a inchide rapid un tab. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati click mijloc pe un tab si acesta se va inchide automat.

4. Alt+Enter

O combinatie extrem de utila mai ales in noul Firefox 3. Deschide un site intr-un tab nou atunci cand il selectati din lista afisata de bara de adrese. De exemplu daca vreti sa mergeti pe Trilulilu, dar nu doriti sa parasiti pagina pe care va aflati, incepeti sa scrieti "trilu..." in bara de adrese.  Va aparea o lista din care puteti selecta adresa care va intereseaza si prin apasarea tastelor Alt+Enter site-ul Trilulilu se va deschide intr-un tab nou.

5. Butonul din mijloc al mouse-ului

Desi nu este o combinatie de taste, reprezinta o "scurtatura" extrem de utila pentru ca deschide orice link de pe o pagina web intr-un tab nou.

6. Mergeti automat la bara de adrese: apasati ALT+D

7. Adaugati un site la favorite: apasati CTRL+D

8. Mergeti la un anumit tab:

Puteti folosi CTRL+TAB pantru a naviga printre taburile deschise, insa daca doriti sa ajunge direct la un anumit tab folositi CTRL + numarul corespunzator tabului deschis. EX:  pentru a merge la al treilea tab (de la stanga la dreapta, normal :D) apasati CTRL + 3.

Bineinteles, exista mult mai multe combinatii de taste utile, eu le-am enumerat pe cele pe care le cunosc si pe care le folosesc in mod frecvent. Daca stiti si alte combinatii ce pot mari viteza de navigare in  Firefox, nu va sfiiti, lasati un comentariu si luminati-ne :D

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

2 comentarii :

Anonim spunea...

E bine eu le folosesc de mult. CTRL+W se aplica la mai multe aplicatii . incearca sa vezi. E un fel de ALT+F4 mai sofisticat :))

Anonim spunea...

Interesant, merge si in explorerul din windows...util pentru ca m-am obisnuit cu CTRL+W din Firefox si e mai usor de tastat decat ALT+F4.

Trimiteți un comentariu