Cercetatorii japonezi creeaza DVD-ul cu capacitate de 42 Gb

dvd

Desi sunt convins ca in viitorul in ceea ce priveste salvarea fisierelor importante este reprezentat de serviciile de gazduire online, ma bucur sa gasesc pe net stiri referitoare la inovatii care pot imbunatati solutiile tehnologice pe care le avem la dispozitie in acest moment.

De exemplu, in Japonia ( unde altundeva?) a fost dezvoltata o noua tehnologie de inscriptionare a DVD-urilor ce mareste de 9 ori capacitatea de stocare a unui disc DVD obisnuit, permitand astfel inscriptionarea a 42 GB de informatie pe un singur disc.

Solutia este data de modul in care sunt arse datele pe disc. In loc sa fie asezata in linie, informatia este asezata in V, lucru ce mareste foarte mult suprafata dipsonibila pentru inscriptionare.

Noua tehnologie prezinta insa doua inconveniente majore. In primul rand, noile superi discuri nu pot fi citite de catre DVD-urile normale existente pe piata. In al doilea rand, se pare ca aceasta tehnologie nu poate fi aplicata discurilor Blu-ray, ceea ce ma face sa cred ca nu se va investi serios in dezvoltarea ei, tinad cont ca tehnologia Blu-ray incepe sa devina din ce in ce mai populara.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

2 comentarii :

Anonim spunea...

Ma la faza cu gazduirea online sunt 100% de acord cu tine. E cel mai bun, dar acum depinde de nevoile fiecaruia stii, unii ar prefera medii de stocare pe DVD,CD,Blue Ray. Ca tot veni vorba de medii de stocare de abia astept ca SSD sa se ieftineasca si sa devina mai mult accesibile oamenilor.

P.N. Romulus spunea...

Ai dreptate cu SSD-urile, sunt solutii excelente. Dar probabil si cand se vor ieftini, tot voi face un back-up online pentru fisierele importante.

Trimiteți un comentariu