Salvati paginile web interesante pentru a le citi mai tarziu

Ati intalnit vreodata pe net un articol interesant pe care insa nu ati avut timp sa-l cititi? In mod normal in aceasta situatie probabil ca ati cautat rapid butonul de semne de carte a navigatorului web si ati salvat pagina web pentru a reveni la ea atunci cand timpul va va permite acest lucru.

Problema e ca daca obisnuiti sa faceti acest lucru in mod frecvent meniul Bookmarks tinde sa devina din ce in ce mai "stufos" si identificarea ultimelor pagini web pe care le-ati salvat se face mult mai greu. Eu am incercat sa gasesc o solutie prin crearea unui folder nou in Bookmarks pe care l-am denumit "temporar" ( inspirat, nu-i asa?), dar din lene sau din lipsa de timp am uitat sa mai sterg siteurile asupra carora am revenit asa ca s-a umplut si el in cateva zile si am ajuns in aceeasi situatie ca la inceput.

Ei bine, daca sunteti in aceeasi situatie ca si mine si cautati o solutie pentru a tine sub control numarul de "semne de carte" pe care le salvati in browser-ul dvs. web, in continuare veti gasi 3 extensii Firefox care va pot veni in ajutor:

1. Taboo: o extensie Firefox ce adauga in bara de navigare a browserului doua noi butoane cu ajutorul carora veti putea salva si apoi vizualiza site-urile la care doriti sa reveniti.

taboo

 

2. Tark (Temporary Bookmarks) : o extensie Firefox ce poate fi utilizata pentru a marca acele site-uri ce contin informatii care va intereseaza numai o anumita perioada de timp. La fel ca si Taboo, Tark adauga in bara de adrese un nou buton ce poate fi utilizat pentru a salva un anumit site pentru o perioada determinata de timp (de la una la 4 saptamani).

bookmarkMenu

 

3. Read it later - desi am mai vorbit despre aceasta extensie intr-un articol anterior si chiar am instalat-o la un moment dat, uitasem cu desavarsire de ea.

read

Read it later  instaleaza doua butoane in bara de unelte Firefox: un click pe Read Later salveaza pagina pe care tocmai o cititi, fiecare click dat pe butonul Reading List duce la vizualizarea succesiva a paginilor web pe care le-ati salvat. Pentru a vizualiza salvarile dvs., tot ce trebuie sa faceti este sa apasati pe mica sageata neagra ce se afla langa ambele butoane si va  aparea o lista cu linkurile ce v-au starnit interesul.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu