Rocket Dock ...o solutie eleganta pentru un desktop curat

 Rocket_Dock_by_cruocitae

Sunt sigur ca, la fel ca si mine, multi dintre dvs pastrati pe desktop alaturi de iconitele pentru My Computer si Recycle Bin o multime de alte shortcut-uri catre programele sau folderele pe care le utilizati in mod frecvent in asa fel incat acestea sa poata fi accesate cat mai usor.

Acest lucru este extrem de util intrucat elimina timpii morti, insa daca procedati la fel ca si mine, si obisnuiti sa creati prea multe scurtaturi pe ecranul principal s-ar putea ca la un moment dat efectul sa fie invers celui pe care l-ati dorit si identificarea aplicatiei sau folderului pe care il cautati sa se faca mult mai dificil decat prin intermediul clasicului Start - All Programs.

In cautarea unei solutii care sa faciliteze accesul la programele si locatiile din calculator am descoperit asa numitele "lansatoare de programe" din a caror categorie v-am mai vorbit despre Object Dock, Launchy sau Run Me , solutii elegante si in acelasi timp diferite de a gasi si lansa in mod eficient aplicatiile dvs. preferate.

mioamoto

Zilele acestea am dat peste Rocket Dock o aplicatie asemanatoare cu Object Dock, ce simuleaza bara de unelte existenta in Mac OS X, dar care spre deosebire de utilitarul celor de la StarDock, permite vizualizarea si accesul rapid din bara de unelte a aplicatiilor si ferestrelor de Windows minimalizate.

In ceea ce priveste functiile de lansare a programelor si setarile grafice Rocket Dock nu se deosebeste prea mult de Object Dock, facilitatea principala fiind reprezentata de posibilitatea de a adauga si pastra intr-un singur loc toate shortcut-urile catre aplicatiile si locatiile pe care le utilizati in mod frecvent.

Glass_Dock_theme_4_RocketDock_by_Keiros

Leopard_RocketDock_Icons_v2_1_by_FoneBone2k

onecare_rocketdock_skin_by_chuckyrocks2007

Ceea ce este insa extrem de interesant pentru utilizatorii preocupati si de aspectul grafic al aplicatiei este faptul ca site-ul oficial al aplicatiei permite descarcarea unui numar foarte mare de iconite si skinuri pentru Rocket Dock astfel incat sunt sigur ca veti gasi ceva care sa se potriveasca cu temele cu care v-ati personalizat Vista sau Windows XP.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu