Download Internet Explorer 8 beta

ie8

Tinand cont de faptul ca exista foarte multi utilizatori care nici macar nu au auzit de Internet Explorer 7, daramite sa-l si instaleze, lansarea unei variante IE 8 beta poate sa-i ia prin surprindere pe multi dintre noi.

Daca insa tinem cont de viitoarea (apropiata) lansare a Firefox 3  precum si de rezultatele slabe obtinute de IE 7 in Acid2Test , graba cu care Microsoft arunca pe piata o noua versiune a popularului navigator web pare justificata.

Deocamdata Internet Exporer 8 beta se adreseaza in primul rand dezvoltatorilor de aplicatii web, insa probabil destul de multi utilizatori obisnuiti il vor testa iar feedback-ul obtinut de la acestia va ajuta Microsoft sa descopere mult mai usor eventualele vulnerabilitati si probleme.

2008-03-06_232614

Daca doriti sa instalati si sa testati IE8 trebuie sa stiti ca acesta se va instala peste IE7 asa ca nu veti putea utiliza simultan ambele variante Internet Explorer. In cazul in care dupa instalare aveti probleme cu afisarea unui site despre care stiti ca in IE7 se vedea corect, butonul Emulate IE7 permite randarea paginii intr-un mod asemanator cu cel din versiunea anterioara si afisarea corecta a paginii web.

 setup-ie8

Interesant este faptul ca, cel putin la mine, atunci cand IE8 a solicitat sa stabilesc setarile referitoare la motorul de cautare favorit, spre deosebire de optiunea similara din IE7, Google era afisat ca prima varianta. O alta facilitate interesanta este introducerea asa numitelor "Activities", optiuni care apar la selectarea unui cuvant sau paragraf din text, si care permit efectuarea unor operatiuni ajutatoare: trimiterea pe blog a textului selectat, efectuarea de cautari (pe Google, Yahoo, Live Search,etc ), traducerea textului selectat, cautarea automata a unei locatii cu ajutorul Live Map, precum si alte facilitati utile ce incearca sa simuleze in Internet Explorer utilitatea extensiilor din Firefox.

2008-03-06_224852

Link-ul de mai jos va va conduce pe pagina de unde veti putea descarca Internet Explorer 8. Pagina contine 4 variante diferite pentru fiecare sistem de operare in parte (Vista, Windows Server 2008, Windows XP SP2 si Windows Server 2003 SP2) asa ca aveti grija sa selectati optiunea corespunzatoare sistemului dvs. de operare.

Download Internet Explorer 8

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu