Controlati procesele din Windows cu Process Lasso

CPU-lasso Process Lasso este o aplicatie gratuita pe care cu siguranta utilizatorii familiarizati cu secretele Windows-ului o vor gasi deosebit de interesanta. Programul monitorizeaza procesele si aplicatiile ce ruleaza la un moment dat in Windows si are rolul de a ajuta sistemul de operare in prevenirea eventualelor blocari ale calculatorului datorate suprasolicitarii procesorului.

Descrierea pare complexa insa operatiunea este destul de simpla: Process Lasso identifica acele aplicatii care la un moment dat incep sa consume resursele procesorului mai repede si mai mult decat ar trebui si scade prioritatea acestora permitand proceselor fundamentale pentru functionarea sitemului de operare sa beneficieze in continuare de resursele sistemului.

2008-03-08_234825

Pe langa aceasta aplicatia ofera utilizatorilor posibilitatea de a stabili setari diferite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu, daca dispuneti de un procesor Dual Core puteti configura Process Lasso in asa fel incat anumite aplicatii sa utilizeze numai unul dintre procesoare, puteti stabili ca anumite procese sa fie blocate automat la pornirea sistemului (util daca va confruntati cu un virus sau un troian) sau puteti stabili programele care sa fie lansate automat odata cu pornirea Windows-ului.

Process Lasso poate fi instalat atat pe XP cat si pe Vista si consuma in jur de 10 MB de RAM, un consum decent daca ne raportam la avantajele pe care le implica utilizarea sa.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu