Windows Desktop Search 3.01 ... gasesti mai usor fisierele in XP

hero_wds_home

Una dintre facilitatile introduse de Microsoft odata cu lansarea Vista este si Windows Desktop Search, o functie de cautare instantanee a fisierelor dintr-un computer ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a cauta si gasi mult mai usor fisierele dintr-un calculator.

Spre deosebire de functia de cautare din XP, unde cautarea unui anumit fisier dureaza destul de mult timp, functia echivalenta din Vista este capabila sa identifice instantaneu termenul cautat chiar daca numele acestuia nu este scris in intregime.Interesant, nu?

Din fericire pentru utilizatorii de XP, exista si o versiune Windows Desktop Search compatibila cu Windows XP ce poate fi descarcata gratuit de pe site-ul Microsoft si care permite utilizatorilor XP sa beneficieze de aceasta facilitate interesanta.

Instalarea este simpla insa dupa instalare trebuie sa indicati programului locatiile pe care sa le scaneze pentru a crea baza de date ce permite identificarea instantanee a fisierelor. Sfatul meu este ca in cazul in care nu aveti un minim de 1GB memorie RAM  sa indicati pentru indexare numai acele foldere care sunt cu adevarat importante pentru dvs (Muzica, Programe, Filme, Fotografii, etc) in caz contrar existand posibilitatea ca procesul de idexare sa incetineasca viteza de raspuns a calculatorului dvs.

2008-02-08_021914

Scanarea fisierelor selectate pentru indexare dureaza in functie de dimensiunea si numarul locatiilor pe care le-ati stabilit, insa aceasta operatiune este efectuata o singura data, in viitor fiind indexate numai acele fisiere care sufera modificari. Pentru a efectua o cautare tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti un termen in casuta de cautare pe care aplicatia o instaleaza in bara de unelte din Windows si aproape instantaneu vor aparea rezultatele care corespund termenului cautat, afisate in functie de categoria din care face parte fisierul respectiv (muzica, imagini si fisiere video, email, etc)

2008-02-08_114153

Asa cum se observa in imaginea de mai sus Windows Desktop Search are posibilitatea de a cauta si in interiorul documentelor si a emailurilor. De exemplu, daca stiti ca aveti in calculator un document unde sa zicem ca apare cuvantul  "simplu" si introduceti acest termen in casuta de cautare, printre rezultatele gasite de WDS veti vedea ca, in afara de fisierele care poarta aceasta denumire (muzica, imagini,etc), apar si documentele ce contin cuvantul "simplu".

Pentru o mai buna intelegere a modului cum functioneaza Windows Desktop Search va invit sa urmariti un filmulet gasit pe Youtube ce contine un mic tutorial, din pacate in limba engleza, in care sunt prezentate optiunile de baza ale aplicatiei.

Download Windows Desktop Search

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

2 comentarii :

Anonim spunea...

vezi ca deschis din opera blogul tau arata ciudat rau! apare partea din stanga cu blogrollul, reclamele in stanga mult negru si tocmai jos de tot incep posturile. (sau cel putin asa se vede la mine!)

P.N. Romulus spunea...

Am verificat si se vede intradevar naspa rau. Merci pentru atentionare!

Trimiteți un comentariu