Solutii Blogger/Blogspot ... sumarul articolelor in pagina principala a blogului

Intr-un articol anterior prezentam modul in care putem transforma formularul de comentarii din Blogger in asa fel incat sa apara direct sub campul articolelor simuland comportamentul formularelor de comentarii din Wordpress.

Ceea ce am uitat sa precizez este ca pentru a obtine efectul maxim si pentru a nu strica aspectul grafic al blogului, inainte de a opera aceasta modificare trebuie sa transformam modul in care sunt afisate articolele in pagina principala a blogului.

Pentru a va face o idee mai buna despre ce este vorba, mergeti aici pentru a vedea prima pagina a acestui site si veti observa ca o parte din cele 7 articole de pe pagina contin numai primele paragrafe ale articolelor, pentru vizualizarea intregului continut vizitatorii fiind nevoiti sa acceseze linkul "citeste mai departe"

In acest fel vizitatorului i se ofera un sumar al articolelor de pe pagina principala si astfel posibilitatea de a cuprinde dintr-o singura privire cat mai multe articole si de a alege mai usor articolul care il intereseaza.

Pagina oficiala Blogger ofera niste explicatii despre cum putem introduce aceasta modificare, insa acestea sunt destul de sumare asa ca am sa incerc sa explic mai in detaliu intreaga operatiune:

1. Mergeti la Particularizati (sau Tablou de bord / Aspect) / Sablon / Editati Html. Salvati sablonul !!! Bifati casuta "Extindeti sabloanele control". Cautati in codul temei Blogger linia </head>. Copiati pe linia de deasupra acesteia codul de mai jos:

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
<a expr:href='data:post.url' target='_blank'>Read more!</a>
</b:if>
2. Cautati in codul Html linia <data:post.body/> si copiati sub ea urmatorul cod:
<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
<a expr:href='data:post.url'>Citeste mai departe!</a>
</b:if>
Daca doriti ca paginile accesate sa se deschida in ferestre noi copiati codul de mai jos:
<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
<a expr:href='data:post.url' target='_blank'>Citeste mai departe!</a>
</b:if>

Bineinteles puteti inlocui "Citeste mai departe" cu expresia pe care o considerati dvs. potrivita. Previzualizati schimbarile efectuate. Daca nu apare nici o eroare inseamna ca modificarile au fost introduse corect. Salvati Sablonul.

3. Urmatorul pas este introducerea in sablonul articolului a unor fragmente de cod care va vor ajuta sa stabiliti care parte a articolului va aparea pe pagina principala a site-ului. Mergeti la " Setari - Formatare " si introduceti in campul "Sablon pentru articol" urmatoarea expresie:

Aceasta este partea care apare pe pagina principala<span class="fullpost">.

Iar aici este restul articolului</span>

Salvati setarile. Din acest moment expresia de mai sus va aparea in editorul de articole din Blogger.

Atunci cand veti crea un articol scrieti partea care doriti sa apara pe pagina principala inaintea frazei "Aceasta este partea care apare pe pagina principala" iar restul articolului inainte "Aici este restul articolului". Dupa ce ati terminat editarea articolului intrati pe tabul "Editare Html" si stergeti expresiile prestabilite insa aveti grija sa nu stergeti si fragmentele de cod <span class="fullpost"> si </span>

Pentru a fi sigur ca nu ati gresit verificati la final daca <span class="fullpost"> apare imediat dupa sfarsitul fragmentului care doriti sa apara pe pagina principala iar </span> se afla la sfarsitul textului.

Daca intampinati greutati sau neclaritati nu evitati sa ma intrebati, voi face tot posibilul sa va ajut. In cazul in care nu reusim sa rezolvam problemele prin intermediul comentariilor, imi puteti trimite sablonul (tema) Blogger pentru a incerca sa implementez eu modificarile.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

7 comentarii :

Anonim spunea...

Salut Romica
Am urmat exact pasii descrisi de tine in articolul http://eu-simplu.blogspot.com/2008/02/solutii-bloggerblogspot-sumarul.html dar primesc urmatoarea eroare: We're sorry, but we were unable to complete your request.

When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:

Describe what you were doing when you got this error.
Provide the following error code and additional information.
bX-acqom3
Additional information
blogID: 1363611880452526076
host: www.blogger.com
uri: /html

This information will help us to track down your specific problem and fix it! We apologize for the inconvenience.
Te rog mult sa ma ajuti si pe mine sa rezolv problema asta. Poti sa-mi scrii pe adresa robycu@yahoo.com . Multumesc anticipat. Roberto

Anonim spunea...

cum ai facut chestia asta cu commentu ? sa apara asa ?

Anonim spunea...

pentru a implementa aceste coduri html si pentru a le gasii bifati casuta expand widget template apoi apasati ctrl+F PE TASTATURA PC. scrie manual linia data post body sau doar body si-l veti gasii imediat..apoi urmati pasii descrisi aici...:)

Adrian Manolache spunea...

man de ce imi apare sus urmatorul mesaj: MPLATE ERROR: Invalid data reference post.url: com.google.layouts.framework.widgetview.GoogleMarkupException: No dictionary named: 'post' in: ['blog']

Cetateanul de Prahova spunea...

salutari..nu-mi merge ! imi da eroare,desi am copiat corect alea..exact k in descriere.Ma poti ajuta ? remus_bluelife@yahoo.com

Trimiteți un comentariu