Extensii pentru Internet Explorer ? Da, exista!

add

Unul dintre motivele pentru care Firefox este browser-ul meu preferat il reprezinta posibilitatea de a instala si folosi extensii ( add-on), mici utilitare care  permit efectuarea unor diferite operatiuni fara a mai fi nevoie sa parasesti navigatorul web : capturi de ecran, accesul rapid la diferite site-uri web, descarcarea filmelor de pe YouTube, blocarea reclamelor, etc

Pe de alta parte Internet Explorer, rivalul Firefox si inca cel mai utilizat navigator web din lume, a avut intotdeauna probleme cu integrarea celor mai noi tehnologii, permitand astfel ca Firefox, Opera sau chiar Safari pentru Windows sa atraga o mare parte din utilizatorii sai. Insa, mai bine mai tarziu decat niciodata, odata cu lansarea IE7 browserul celor de la Microsoft a inceput sa suporte utilizarea extensiilor. Desi nu intr-un numar la fel de mare ca si cele realizate pentru Firefox, extensiile pentru Internet Explorer 7 ofera cateva optiuni foarte utile:

C No Evil Toolbar - similara cu AdBlock Plus din Firefox permite stabilirea unor setari prin care pot fi indepartate reclamele din site-uri, facilitand astfel o mai usoara incarcare a paginilor web.

Video Downloader - la fel ca si extensia Firefox ce permite descarcarea de pe Trilulilu, cu ajutorul Video Downloader  puteti descarca filme de pe YouTube, Pornotube, Google Video prin accesarea optiunii Download Video din meniul contextual

 FindAsYouType - instaleaza in bara de unelete o casuta de cautare , cu ajutorul careia puteti gasi si marca instantaneu cuvintele pe care le cautati intr-o pagina web.

save as

IE Autorefresher - similara cu "ReloadEvery" din Firefox poate fi utilizata pentru a reincarca o pagina web in mod automat la un interval prestabilit. Poate fi utilizata pentru a urmari paginile web cu rezultate sportive fara a mai fi nevoiti sa dati "Refresh"

QDictionary - un dictionar pentru cuvinte in limba engleza. Extrem de util daca cititi zilnic site-uri in limba engleza si intampinati cuvinte ale caror semnificatii nu le cunoasteti.

IE-q-dictionary-addon [1600x1200]

IE 7 Pro - o extensie ce ofera optiuni complexe care probabil va va lua ceva timp ca sa va obisnuiti cu ea. De fapt, IE 7 Pro integreaza cateva din extensiile prezentate  mai sus. Include un "add remover", un instrument ce permite efectuarea de capturi de ecran, accelerator web, pemite adaugarea scripturilor Greasemonkey, etc

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

2 comentarii :

Anonim spunea...

:D Si tot nu m-au convins sa trec pe IE. :D

P.N. Romulus spunea...

nici pe mine, dar poate unii sunt fani inraiti IE si nu stiau de ele
Oricum Firefox este cel mai tare :D

Trimiteți un comentariu