Vista Upgrade Advisor ... computerul dvs. suporta instalarea Windows Vista?

windows-vista-screen

Desi Microsoft pregateste lansarea XP Service Pack 3, se pare ca zilele Windows XP sunt numarate, asa ca trebuie sa incepem sa ne pregatim computerele pentru a face fata cerintelor de sistem pe care le presupune instalarea Windows Vista.

Pentru a va ajuta in realizarea acestui lucru, Microsoft a realizat Vista Upgrade Advisor , un utilitar care are rolul de a scana sistemul dvs. pentru a determina daca performantele acestuia ii permit sa suporte instalarea Windows Vista.

Utilitarul poate fi descarcat de pe siteul Microsoft si, dupa instalare si lansare, va efectua o analiza amanuntita a componentelor si driverelor din computerul dvs. comparand rezultatele cu cerintele minime de sistem necesare instalarii unei anumite versiuni Vista . In timpul scanarii utilizatorul are posibilitatea de a compara cele 4 versiuni Vista ( Home Basic, Bussines, Home Premium, Ultimate) si de a-si face astfel o idee despre facilitatile oferite de fiecare dintre ele.

2008-01-14_222207

Dupa terminarea scanarii, dati click pe butonul "See Details" si aplicatia va va indica daca, si care anume dintre versiunile Vista pot fi rulate pe sistemul dvs. Daca veti vedea afisata imaginea de mai jos, considerati-va norocosi, insa verificati si recomandarile referitoare la programele si driverele pe care trebuie sa le actualizati pentru a fi sigur ca vor functiona si dupa instalarea Vista.

2008-01-14_223222

Daca sistemul dvs. nu indeplineste cerintele, in sectiunea recomandari vor fi afisate care dintre componentele computerului trebuiesc inlocuite precum si unele indicatii referitoare la spatiul necesar instalarii Vista sau necesitatea instalarii unor drivere pentru Vista.

upgrade_advisor

In cazul in care vreti totusi sa ramaneti la Windows XP si in acelasi timp sa va bucurati de aspectul grafic din Vista, recomandarea mea este sa instalati unul dintre programele care transforma XP in Vista si sa beneficiati astfel de stabilitatea din Windows XP imbogatita de excelentele efecte grafice ale Windows Vista.

Download Vista Upgrade Advisor

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

 

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

Trimiteți un comentariu