Firefox Mobile ... un viitor concurent pentru Opera Mini

firefoxopera

Pe Mozzila Wiki, site-ul oficial al producatorilor Firefox, au aparut primele imagini si informatii referitoare la versiunea pentru telefoane mobile a excelentului browser web Firefox.

Din informatiile aparute pe site se pare ca obiectivul principal este realizarea unei interfete cat mai intuitive si familiare, in asa fel incat sa poata fi utilizata cu usurinta pe un dispozitiv mobil, chiar daca acesta nu este dotat cu un touch screen.

Imaginile infatiseaza deocamdata o versiune in miniatura a Firefox, ce contine cam toate elementele necesare unui navigator web : bara de adrese, buton de reincarcare pagina, semne de carte, tab-uri precum si un sistem de zoom pe pagina.

Singura noutate ce se remarca pana acum este simularea efectului  "exposé" ce apare in sistemele de operare Apple: cu un singur click utilizatorul are posibilitatea de a micsora dimensiunea paginilor deschise in asa fel incat pe ecran sa apara variante in miniatura ale acestora ce permit o navigare mai usoara si accesarea mai rapida a paginii ce ne intereseaza.

opera_4_beta

Deocamdata Firefox Mobile se afla in stadiul de proiect, asa ca, cei care doresc sa navigheze pe internet prin intermediul telefonului mobil raman doar cu optiunea, de altfel excelenta, de a utiliza Opera Mini, aplicatie ce a ajuns la versiunea 4.0.

Download Opera Mini 4

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

1 comentarii :

GMZ spunea...

Da, firefox a anuntat de ceva timp ca intra pe piata telefoanelor mobile, ca un mare adversar pentru opera si safari, dar pana se lanseaza oficial, un alt browser deja face furori: http://www.techlog.ro/internet/skyfire-browser-mobil-inamic-desavarsit-pentru-operamozillasafari/
Daca vine si Firefox cu full youtube adica flash si AJAX si javascript - evident si pe symbian, atunci mai vb

Trimiteți un comentariu